Kustbevakningen ser något skvalpa runt i havet – tittar närmare och vänder båten snabbt

Det var på söndagsmorgonen som den brittiska kustbevakningen fick in ett nödsamtal. Det visade sig att det handlade om en hund som staden Cummingston i norra Skottland. Den hade svepts iväg av kraftfull storm. Ägaren var förstås väldigt orolig – och hade sprungit längs kusten för att se sin hund samtidigt som den ringde efter förstärkning, skriver The Dodo. Men när ägaren förlorade ögonkontakten med den lilla cockerpoon fick den panik.

Tiden var knapp och kustbevakningen var tvungna att agera snabbt för att rädda den lille fyrbente vännens liv. Men att hitta en liten hund i ett stort hav längs en lång kuststräcka skulle komma att bli en utmaning. Just den här dagen var det dessutom dåliga förhållanden, med stora vågor och mycket vind.

Som tur var fick de stöd av en helikopter, som hela tiden fanns med uppe i luften och kunde hålla kontakten med båten. Plötsligt fick de syn på en liten brun fläck nere i vattnet, ungefär 50 meter därifrån. Det var den lille cockerpoon som simmade för sitt liv, och desperat försökte hålla huvudet över ytan. Stackaren hade fått kämpa så länge i det kalla vattnet!

Båten vände blixtsnabbt.

Facebook

Helikoptern visade vägen åt kustbevakarna på båten. När de hittade hunden hade den varit i det kalla vattnet i hela 40 minuter. Här är klippet från helikoptern som visar när djurhjältarna på kustbevakningen räddar den lille hunden:

De utförde första hjälpen på hunden och insåg snabbt att de hade kommit dit i sista stund. Hunden hade skyddsänglar!

Den togs till en veterinär för kontroll efteråt, och hade trots allt mirakulöst klarat sig ganska bra.

– Hunden var helt utmattad när den drogs ombord. Väldigt trött, blöt och kall. Personalen på livbåten trodde inte att han skulle ha överlevt så mycket längre till i vattnet, säger Sam Sinclair, presschef vid brittiska kustbevakningen till The Dodo.

Vilka hjältar detta är!

Dog rescue – CummingstonEarlier today, an emergency call was made reporting a dog which had ran into the water and…

Posted by HM Coastguard – Moray on domingo, 15 de octubre de 2017

Dela vidare för att hylla dessa djurhjältar! Vilken fantastisk insats ni gör!