Kvinna hittar övergiven låda i busskuren – hör ett pip och sliter bort tejpen

Jag kan inte förstå hur vissa människor kan behandla djur som om de vore skräp. Som om det var en pryl man tröttnat på hemma som man slänger ner i en låda och kör till soptippen.

Men tyvärr så finns det människor som tänker på det här sättet.

Som tur är finns det också djurhjältar där ute som är beredda att gripa in när det värsta händer!

En av dessa djurhjältar är en kvinna som av en slump råkade passera en brun kartong vid en busshållsplats i London. Kartongen var igentejpad med silvertejp. 

Många skulle nog bara ha passerat, och tänkt att det bara var en låda skräp som någon dumpat. Men kvinnan valde att undersöka kartongen närmare – och det var tur att hon gjorde det!

När hon kom nära hörde hon ett pipande från lådan.

© The Mayhew Animal Home

Hon tog bort tejpen och öppnade lådan. Där i låg tre små kattungar.

Det var en varm dag och kattungarna var överhettade, hungriga och rädda. Kvinnan som hittade dem visste att hon var tvungen att agera snabbt. Hon tog med sig katterna till Mayhew Animal Home.

© The Mayhew Animal Home

Katterna undersöktes av veterinär och mirakulöst nog hade alla klarat sig utan några skador. De verkade faktiskt vara välskötta av sin tidigare ägare – vilket gör det ännu svårare att förstå att de lämnats på det här sättet.

Kattungarna beräknades var runt 11 veckor gamla och fullt friska.

The Mayhew Animal Home berättar att de gärna ställer upp och hjälper både människor och djur när de har det svårt, och önskar att den person som övergett katterna hade gått direkt till dem först.

© The Mayhew Animal Home

Katterna har fått namnen Jackie, Jenny och James. Det dröjde inte länge innan alla tre hade fått nya kärleksfulla hem.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig, och ibland kan man inte längre ta hand om djuren man har hemma. Men det betyder INTE att det är okej att dumpa dem på gatan. 

Jag är glad att det slutade väl den här gången, och delar den här historien i hopp om att fler ska förstå att vi måste behandla våra djur med respekt!

Djurbibeln står på djurens sida.