Kvinna och hennes hund hittar dumpad och ”blind” kattunge – titta på förvandlingen 2 dagar senare

Den lilla kattungen var lämnad åt sitt öde – en man la den i ett buskage och sprang därifrån i den bosniska staden Mostar.

En kvinna och hennes hund fick syn på den övergivna kattungen när de var ute på promenad. Där låg den, ensam och övergiven, i buskarna – och kunde inte öppna ögonen. De bestämde sig omedelbart för att hjälpa katten. 

Två dagar – och massor av kärlek – senare har den lilla katten förvandlats! 

© @rantipoleandfranklin

Kvinnan, som heter Rantipole, skrev själv om sitt och hennes hund Franklins fynd på sajten Reddit. De var ute på sin dagliga promenad i staden Mostar i Bosnien-Hercegovina för två dagar sen. Enligt Rantipole såg hon på avstånd en man som la ner kattungen i ett buskage. 

Kvinnan och hunden sprang genast till buskarna för att hitta katten. Samtidigt kunde de inte få tag i mannen, men de kunde åtminstone rädda den lilla katten och ta med den hem. 

Där fick den på sig massor av varma, sköna filtar och ett rejält bad. Rantipole berättar att kattungen hade loppor, några brutna ben och ett infekterat öga när den hittades. 

© @rantipoleandfranklin

Två av hennes fyra ben var i mycket dåligt skick, men på bättringsvägen. 

”Hennes ögon var helt stängda när jag hittade henne. Men redan nu kan hon öppna båda, skriver Rantipole. 

© @rantipoleandfranklin

Första tiden i hemmet höll hunden Franklin ett vakande öga över den lilla katten, som fått namnet Momo i sitt nya hem. I början bar hon runt på kattungen hela tiden – insvept i en varm filt. 

© @rantipoleandfranklin

Hon bryr sig verkligen om den lilla katten. Tills hon hittat ett nytt och bra hem ska hon få bo hos Rantipole och Franklin. 

Eftersom de ska ut och resa måste Momo också följa med, vilket gjort att Rantipole fixat egentillverkade blöjor åt kattungen. 

Efter bara två dagar kan Momo öppna ögonen för resten av världen – och dessutom har hon börjat gå så smått. Allt tack vare den kärlek som ett hem kan ge!

© @rantipoleandfranklin

Dela den här historien vidare till alla kattälskade vänner på Facebook!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.