Kvinna övergav 35 kattungar i mörk park – titta nu när domaren ger henne unik dom i rättegången

Det finns en domare i Ohio, USA, som heter Michael Cicconetti. 

Han har tidigare gjort sig känd för sina ganska kreativa sätt att döma folk. Tidigare har han bland annat dömt en kvinna att sitta på en soptipp efter att hon låtit sin hund leva bland sopor. 

Men det är inte bara oskyldiga hundar som den här domaren har ett särskilt gott öga till. 

© Wikimedia commons

Det här är egentligen en sorglig historia. En kvinna blev påkommen efter att hon dumpat sina 35 kattungar i två olika parker en septemberkväll. Kvinnan hävdade att hon någon lämnat kattungarna utanför hennes dörr och att hon inte fått någon hjälp från lokala djurorganisationer. Men den historien förnekades av myndigheterna. 

När fallet landade i domstolen föll det på Michael Cicconettis bord.

Då ville han – så klart – att kvinnan skulle få smaka på egen medicin.

När kattungarna hittades av parkarbetare visade det sig att nio av dem tyvärr hade gått bort, och många av de som överlevt hade drabbats av luftvägsinfektioner, uppger ABC News

Domaren frågade kvinnan hur hon trodde att det måste ha känts för de små liven att bli dumpade där i parkerna. Enligt ABC News sa han så här i rättssalen: 

”Hur skulle du känt om du blev dumpad i en park vid tunnelbanan en sen kväll, och fått lyssna på prärievargar hela natten. Att få lyssna på tvättbjörnar som stryker runt i mörkret, sittandes därute i kylan utan att veta varifrån du ska få tag på nästa måltid… Utan att veta när någon kommer och räddar dig?” 

Bevisen var tillräckligt tydliga, så domaren gav kvinnan två valmöjligheter: 

1. 90 dagars fängelse för att ha övergett husdjur. 

2. 14 dagar i fängelse, 15 dagars husarrest, 28 000 kronor i böter som doneras till lokala djurorganisationer, 4 500 kronor i böter till parkarbetarna som hittade kattungarna – och en natt ensam i skogen. 

Hon valde det senare. 

© Flickr/Eric Sonstroem

När dagen var kommen och kvinnan skulle övernatta i skogen blev hon avsläppt av en parkarbetare. Hon blev avsläppt på en avlägsen plats i skogen utan varesig mat, vatten, några redskap eller annat som hon kunde underhålla sig med under tiden. Det enda hon hade med sig i materiell väg var kläderna hon hade på sig. 

Eftersom det var kallt i november tilläts hon dock göra upp en eld därute i skogen.

Förhoppningsvis fick sig den här grymma kvinnan en läxa hon aldrig glömmer. 

Här kan man se mer med den här domaren: 

Vad tyckte du om domen? Dela gärna med dina djurvänner och se om de håller med domaren eller inte. 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.