Kvinna ser en hund kollapsa vid macken – när de scannar chippet avslöjas otäcka sanningen

När en kvinna ska stanna vid en bensinstation för att tanka ser hon att några människor samlats för att titta på nånting. När hon väl får se vad det är kan hon inte tro sina ögon.

Hunden som ligger på marken är extremt sjuklig och undernärd – det är tydligt att den är i desperat behov av hjälp.

En man som jobbar på bensinstationen berättar att han sett hunden stappla ut ur skogen innan den föll ihop på marken. Och att den nu bara ligger där utan att röra sig alls.

Mannen förklarar för kvinnan att han drog sig för att ringa efter hjälp, då han blev orolig för vad man skulle göra med hunden.

cali
© Broken Promises Animal Sanctuary

Som tur var känner kvinnan någon som jobbar på ett center som tar hand om hemlösa och skadade djur. Och därifrån får hon kontakt med Anita Innamorata-Stout från Broken Promises Animal Sanctuary.

Anita och den övriga personalen vid Broken Promises Animal Sanctuary bestämmer sig genast för att ta hand om hunden. Men det är först när hunden kommer dit som de förstår hur illa situationen verkligen är.

dog
© Broken Promises Animal Sanctuary

– Hon var det mest uttorkade djur jag någonsin sett, under alla mina år som jag jobbat med att rädda djur, berättar Anita Innamorata-Stout för The Dodo.

De skyndar sig att ta hunden till en veterinär som ger henne dropp. Efter att veterinären tagit blodprov och gjort en del tester står det klart att hon har en infektion som man behandlar med antibiotika.

Som ett sista steg kollar de även om hunden har något microchip och blir ordentligt chockade när de hör pipet. Den stackars hunden tillhör alltså en familj som finns nånstans därute.

© Broken Promises Animal Sanctuary

Tack vare chipet får de veta att hundens namn är Cali och att hon är 5 år gammal. Men när de ringer numret som står listat får de först inget svar.

Det är inte förrän Anita Innamorata-Stout lämnar ett meddelande på telefonsvaren där hon berättar att de hittat Cali som ägaren hör av sig.

Några minuter senare ringer Brittney DiBartolo upp och hinner bara fråga:
”Har ni min hund Cali?” Innan hon bryter ihop och börjar gråta, berättar Anita Innamorata-Stout.

Det visar sig att familjen DiBartolo adopterade Cali tillsammans med en annan hund från ett lokalt hundstall. Men de hann bara ha Cali i lite drygt ett år innan hon försvann.

© Brittney DiBartolo

Brittney berättar att båda hundarna var ute på tomten en dag när familjen grillade. När hon sen ropade på hundarna att komma tillbaka in igen så dök bara den ena upp.

Eftersom att Cali var en väldigt lojal hund, som aldrig lämnade gården utan familjen vid sin sida, så var de säkra på att någon hade tagit henne. Det här var för två år sen.

När familjen nu fick veta att Cali levde blev de helt överlyckliga – de kunde knappt tro att det var sant.

De började genast planera för när de skulle kunna hämta hem henne igen. Även om familjen flyttat en bra bit bort sedan Cali försvann så tvekade de inte en sekund på att köra hela vägen för Cali’s skull.

Och det verkade som att Cali och familjen skulle få ett riktigt sagoslut, men då händer det som inte får ske – det började rinna blod ur Cali’s näsa.

© Broken Promises Animal Sanctuary

Under den tid som Cali vårdats hos Broken Promises Animal Sanctuary hade de märkt att det rann slem ur hennes näsa, något de trodde berodde på en infektion. Men när de tog henne till veterinären igen – fick de riktigt dåliga nyheter.

Det visar sig att Cali hade en stor massa bakom ögonen och i näsan som gjort så att hon fått väldigt ont och svårt att andas.

Veterinären diagnostiserar Cali med en cancer som kallas Adenocarcinoma och konstaterar att utan omedelbar behandling är hennes chanser att överleva väldigt små. De ger henne några dagar, en vecka som längst. Men personalen vägrar att ge upp hoppet.

© Broken Promises Animal Sanctuary

– Jag sa till Cali, om du klarar det här så ska jag se till att du får komma tillbaka till din familj, berättar Anita Inamorata-Stout.

Personalen läser på om andra sätt att behandla cancern och hittar en speciell metod som kallas för Cyber Knife. Och efter bara en handfull behandlingar är Cali redan så mycket bättre att hon går från att ha haft en vecka kvar till hela 18 månader.

Man tror till och med att hon kan leva ännu längre än så.

© Broken Promises Animal Sanctuary

– Nu är hennes ögon ljusa och svansen viftar som en galning, berättar Anita Innamorata-Stout.

– Familjen är helt överlyckliga och kan knappt tro att de ska få sin älskade hund tillbaka.

Dela så att fler får ta del av den här fantastiska berättelsen som bevisar: Finns det liv så finns det hopp! ❤️️

Djurbibeln står på djurens sida.