Kvinnan blev attackerad av knivman. Då räddades hon av hemlösa pitbullen.

En hemlös pitbull hyllas över en hel värld efter en sällsynt uppvisning i mod. 

”Hero”, som han numera kallas, har länge levt på gatorna i staden Baldwin, Georgia. Men när han såg hur en kvinna attackerades av en man med kniv ingrepp pitbullen direkt. 

Han ställde sig mellan knivmannen och kvinnan, något som förmodligen räddades hennes liv. Hero knivhöggs flera gånger när han skyddade kvinnan, men lämnades att dö på platsen. 

Som tur var kom två poliser och de förde honom till närmaste djursjukhus. 

 

Djursjukhuset hade nattöppet och där opererades Hero akut. Hunden klarade sig med livet i behåll, trots att han knivhuggits fem gånger och förlorat mycket blod. Det hade kostat mycket att rädda kvinnans liv.

– Han kollapsade flera gånger och hans tandkött var helt vitt, vilket betyder att han hade förlorat mycket blod, säger Carla Welch, som drivet ett djurskyddshem, till Inside edition.

CNN

Enligt Carla Welch är Hero välkänd bland invånarna i Baldwin. Han har haft flera ägare, men för tillfället bor han på gatan. 

Efter operationen fördes hunden till ett djurskyddscenter i staden Knoxville.

”Han är under uppsikt hela tiden. Hero har också gått upp 1 kilo, han älskar godsaker och att bli klappad på magen. Han är verkligen en go kille”, säger Carla. 

CNN

Som en hyllning till den heroiska insatsen döptes pitbullen till Hero. Och för att täcka alla veterinärkostnader har en insamling på nätet startats. 

Målet var att samla in 12 00 kronor – i dagsläget har man fått in cirka 17 000 kronor. 

”Jag hoppas att Hero kommer att få en chans till ett fantastiskt liv. Att han kommer adopteras av en familj och äntligen få sitt lyckliga slut”, säger Carla Welch. 

Dela gärna vidare denna historia om en fantastisk hund, om du också vill hylla Hero för hans modiga insats!