Kvinnan drog upp en svan på land för att ta en selfie. Nu rasar en hel värld mot hennes elaka handling.

En kvinna i Makedonien har fångats på bild när hon drar upp en svan med våld på stranden – för att ta en selfie med den. Svanen blev så chockad så att den låg livlös på stranden efteråt. Hela internet rasar nu mot kvinnans brutala handling.

Den kvinnliga turisten stod på stranden vid Ohridsjön i Makedonien med sina vänner och tog bilder. Ett vittne såg hur hon drog svanen i ena vingen och tvingade upp den på land.

– Jag gick förbi när jag såg henne posera och ropa på sina vänner för att ta en bild. Det tog bara en sekund, sen sprang jag dit och skrek åt henne att släppa taget, säger Nake Batev till Huffington Post.

Bildkällla: Twitter

svan1

Han passade även på att ta några egna bilder av händelsen. En av dem visar hur kvinnan, med ett leende på läpparna, har gått ner en bit i vattnet och tagit tag i svanen. Bilderna har nu publicerats i flera tidningar och upprört människor i hela världen.

Bildkällla: Twitter

svan2

Efter en stund släppte kvinnan svanen och gick därifrån med sina vänner. Svanen låg kvar livlös på marken.

Flera tidningar har rapporterat att svanen avled efter händelsen, men enligt Nake Batev ska den ha piggnat till efter en stund och simmat iväg. Även om svanen klarade sig fysiskt oskadd så måste det som kvinnan gjorde ha varit oerhört stressande för den.

Bildkällla: Twitter

svan3

Jag blir så ARG när jag ser bilderna. Inga djur ska behandlas på det här sättet. Jag hoppas verkligen att kvinnan som gjorde detta läser alla arga kommentarer på nätet och ångrar det hon gjort…

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.