Kvinnan hör ett desperat skrik på hjälp – då gör hon det enda rätta

Det här är en historia om en sann djurvän.

En kvinna var ute och motionerade i skogen när hon hörde ett pip på hjälp från en gammal trästam. Där inne hittade hon en övergiven liten kattunge i akut behov av vård. Det var början på en lång vänskap.

Kvinnan stoppade genast in den lilla krabaten innanför tröjan och tog hem den. Nu vägrar katten skiljas från sin livräddare.

Det är en användare på nätforumet Reddit som delat med sig av denna urgulliga solskenshistoria. Kvinnan var ute och utforskade skogen bakom sin lägenhet när hon hittade kattungen.

”Jag såg knappt den lilla tjejen långt därinne i skogen men kunde verkligen inte bara lämna henne där”, skriver användaren Ynez.

När Ynez närmade sig kattungen såg hon att katten bara kunde öppna sitt ena öga och var för utmattad för att kunna röra sig. Så Ynez gjorde det enda rätta. Hon ringde sin man och bad honom förbereda hemmet på att få ytterligare en familjemedlem. Sedan lyfte hon försiktigt ned den skadade kissen ur trädet och tog hem henne.

Väl hemma fick kattungen, som fått namnet Baby Kitty, den vård och näring hon så desperat behövde. Hennes nya föräldrar stannade uppe hela natten för att se efter det lilla livet. Redan dagen efter hade Baby Kitten fått så pass mycket energi att hon orkade öppna båda ögonen och till och med leka lite.

Den nu friska kattungen har väldigt snabbt blivit fäst vid sina nya adoptivföräldrar och vill aldrig släppa taget om sin matte.

Jag önskar att fler personer kunde agera lika hjälteaktigt som Ynez. Dela den här artikeln med dina vänner så de också får ta del av hjältemodet!

Djurbibeln står på djurens sida.