Kvinnan klarar inte av att se hunden med bruten rygg – avbryter semestern och tar med honom hem

Holländskan Kiara Ijzendoorn åkte på semester till Grekland. Planen var att njuta av ön Kreta och umgås med sin familj. Ganska snart kom hon på andra tankar. Det var när familjen åkte på utflykt och var tvungna att stanna bilen för att inte köra över ett hinder mitt i vägen som allting förändrades. Hindret rörde sig sakta och snart såg Kiara att det var en svårt skadad hund som med sina sista krafter försökte ta sig ur vägbanan.

Hundens ben var helt orörliga och ryggen kraftigt krökt. Ryggraden var bruten. Kiara tittade sig omkring och förstod att den skadade hunden var herrelös och bodde ensam i en lada inte långt där ifrån.

Hund1
Kiara Ijzendoorn

Hon bestämde sig snabbt för att hjälpa honom. Varje dag besökte Kiara hunden i ladan för att ge honom mat och efter bara några få besök blev de mycket goda vänner. Hunden fick namnet Fos som på grekiska betyder stråla.

Kiara kunde omöjligt lämna sin nyfunna kompis när semestern var över. Istället tog hon Fos till en lokal djurräddningsorganisation där han fick vård för sina allvarliga skador. Därefter adopterade hon hunden och lät honom följa med hem till Holland.

Hund2
Kiara Ijzendoorn

Fos är fortfarande inte helt återställd efter det hemska som hänt honom. Men trots det är han en glad jycke! Och inte konstigt är väl det? Han fick inte bara sitt liv tillbaka utan även en familj.

Hund3
Kiara Ijzendoorn

Jag är så glad att det finns människor som bryr sig om dessa utsatta djur!

Blir du också berörd av den här fantastiska räddningsaktionen? Dela historien gärna med dina vänner. 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.