Kvinnan matar övergivna hunden varje dag – titta nu vad den återvänder med som tack

Som barn fick vi alltid höra att det är artigt att tacka för maten med en liten gåva.

Det visar sig att det inte bara är människor som använder sig av det.

En artig valp i Thailand bär fram gåvor för att visa kvinnan som matar honom hur mycket han uppskattar det.

Orawan Kaewla från Thailand har ett mycket gott öga för hundar. I flera år har hon matat de herrelösa hundarna som bor nära hennes hem i huvudstaden Bangkok och ofta brukar hon ställa ut en skål ris som hundarna kan äta.

En dag började en hund som hon kallade för Tua Plu komma förbi huset för att hämta lite mat tillsammans med sin hundmamma. Men i stället för att bara besöka huset för att se om det fanns något att äta var Tua Plu annorlunda – han hade nämligen alltid med sig en present som han gav till Orawan.

Bildkälla: Facebook

Hon berättar på Facebook om den något udda men fina gesten som hunden lagt sig till med: ”När han är hungrig har han alltid med sig något som han ger innan han får mat”, skriver hon i ett inlägg som Coconuts Bangkok tagit del av.

I inlägget skriver Orawan vidare: ”Varje dag dyker han upp med en sak i munnen – det kan vara ett löv eller en pappersbit. Innan man matar de andra hundarna måste man först mata Tua Plu och hans mamma”.

För att visa på den fina hundens gest delade Orawan med sig av en video på Facebook. Där ser man tydligt hur hunden bär ett gäng löv och ställer ned framför skålen med ris. Han ser till att Orawan fått se gåvan innan han hugger in på maten.

Bildkälla: Facebook

Det är inte konstigt att videoon blivit viral och spridits både i Thailand och i många andra länder världen över.

Faktum är att många personer hört av sig till Orawan med en vilja att ta hand om den unga hunden och hans mamma.

Därför hoppas Orawan att de två hundarna snart ska ha ett nytt hem med en husse och en matte som de kan överösa med gåvor.

Här kan du se den underbara videon:

Publicerat av อรวรรณ แก้วละเอียด den 18 mars 2017

Dela gärna vidare för att visa alla hur smarta och underbara hundar är!