Kvinnan ser ”död hund” liggandes i diket – går närmare och inser att den rör sig

Judy Obregon Rossell är en sann djurvän. Varje dag åker hon till en ökänd plats vid en sjö som heter Echo Lake of Fort Worth i Texas, USA. 

Där dumpar nämligen människor av djur som de inte längre vill ha – och ofta kan Judy hitta både ensamma och rädda hundar som behöver mat och sjukvård. 

Ibland hinner hon precis i tid för att rädda dem – och ibland är det för sent. Då har de stackars hundarna redan lämnats åt sitt öde och gått bort. 

 

Mercy är en fyrbent vän som hade turen på sin sida mitt i all olycka. Hon var i dålig form när Judy hittade henne, men fortfarande vid liv. Hunden hade en fraktur och brutna ben som krävde specialistvård. 

– Vi vet inte vad som hade hänt Mercy och kan bara anta det värsta, baserat på hennes skador, skrev Judy på Facebook efter att Mercy hittats. 

– Det är störande att Mercy varit tvungen att omges av onda människor när hon är så ung. Jag vill inte ens tänka på det!!! Många bortkastade själar (döda och levande) har hittats i området där hon upptäckte, fortsätter hon. 

Tack vare godhjärtade djurvänner lyckades Judy samla in tiotusentals kronor till Mercys operation via en djurrättsorganisation (The Abandoned Ones “Saving Animals in Danger”, TAO).  

– Mercy är den vänligaste själen och jag kan inte föreställa mig smärtan hon tvingades uthärda, och skräcken hon måste känt när hon låg där i diket hon hittades. Dumpad och ignorerad när hon låg där i plågor, skriver Judy, som är grundare av TAO och räddar djur från ofattbara öden. 

© Shareably

Hon hittar ofta övergivna hundar som dumpats mitt ute i naturen. Men vad som är än värre än när hon hittar hundar som blivit slagna och i vissa fall torterade innan de dumpats.  

Men tack vare TAO och Judy räddas åtminstone några av alla dessa hundar undan plågorna. 

– Om det är en sak jag älskar med djur så är det att de är så älskvärda och motståndskraftiga oavsett vad onda människor gör mot dem, skriver Judy.

En verklighetens räddande ängel för alla stackars hundar som inte haft all tur i livet. Här kan man läsa mer om organisationen TAO (på engelska).

Dela för att hylla denna sanna djurvän!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.