Kvinnan skriker på sjuke mannen och hans sällskapshund – anledningen är hjärtkrossande

Om du hade träffat Bill Austin, hade du aldrig kunnat gissa att han var svårt sjuk.

Du hade nog heller inte gissat att hunden som ständigt är vid hans sida – hjälper honom att bli frisk.

Det förstod i alla fall inte en kvinna som skrek och skällde ut Bill, bara för att han tog med sin bäste vän in på restaurangen.

På bara ett dygn har över 800 000 människor sett filmen som just nu sprids på Facebook.

Filmen visar Bill Austin, en pensionerad soldat, som tillsammans med sin sällskapshund går in på en restaurang i amerikanska staden Delaware City.

Bill ser frisk ut, men han lider av posttraumatisk stress, efter alla åren i amerikanska militären. Som hjälp för att hantera sjukdomen har Bill fått sällskapshunden JP, som hjälper honom på vägen mot att bli frisk.

JP, en Grand danois, är speciellt tränad för att hjälpa Bill med sin sjukdom. JP kan känna av när Bill mår dåligt och erbjuda psykiskt stöd, som att ställa sig intill eller sträcka fram nosen. JP kan även väcka Bill, om han drabbas av en ångestattack i sömnen.

Men en kvinna inne på restaurangen i Delaware blev äcklad över hunden. Hon tyckte att hundar inte hade någon att göra inne på matstället, utan borde vänta utanför, uppger lokala tv-stationen Fox 11.

När Bill försökte förklara att hunden faktiskt var en sällskapshund, som hjälper honom bli frisk, blev kvinnan bara mer förbannad – och började skrika ännu mer.

Hela bråket fångades på film, och vi varnar för en del starka ord.

Vad kvinnan dock inte visste, är att det finns en lag i USA som tillåter pensionerade soldater att ha med sig sällskapsdjur in på restauranger.

Här kan ni se hela bråket som fångades på film: 

Filmen är på många sett sorglig att se. Men tanke på hur många människor i vårt samhälle som lider av psykiska problem, så är sällskapshundar ett bra och effektivt sätt att hjälpa dem att må bättre. Fördomar mot hundar och mot psykisk sjukdom hjälper ingen.

Hela bråket slutade med att kvinnan till slut lämnade restaurangen.

Dela gärna vidare, för att höja medvetenheten om psykisk ohälsa och hur sällskapshundar kan hjälpa!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.
 

Läs mer om...