Kvinnan som kastade ut sin valp från bilfönstret åker in i fängelse.

Ett år efter att Alsu Ivanchenko slängde ut sin 3-månader gamla valp från ett bilfönster dömdes hon till ett års fängelse och drygt 180 000 kr i skadestånd, skriver The Dodo. Trots sprickbildning och skadad hjärna hos valpen försökte hon på inget sätt säga att hon ångrat sig eller var ledsen.

Foto: Imgur.

AlsuIvanchenko

För när hon fick frågan i rätten den här veckan om hon hade någonting att säga innan domen föll skakade hon bara på huvudet.
Det var en Malteser vid namn Snowflake som hade råkat ut för ett brutet ben och Alsu var till veterinären. Men i stället för att ge valpen vård stoppade hon ner Snowball i en svart påse och kastade iväg henne som skräp.

Bilder från Facebook/Charlottes Place a Journey of Hope

Facebookvalpen

Alsu på väg in i rättssalen:

”Det kostar för mycket att få henne behandlad. Jag har inte råd och därför var jag tvungen att stoppa henne i en påse och slänga henne bredvid vägen”, har Alsu sagt enligt polisen.
Men i stället köpte hon en ny hundvalp för att ersätta Snowflake.

När några personer till slut hittade Snowflake hade hon skadade ögon, två frakturer och hjärnskador. Den lilla valpen var väldigt illa däran men tack vare arbete från flera djurhjälpsorganisationer i New York lyckades valpen göra en häpnadsväckande återhämtning.

facebookvalpen2
facebookvalpen3

Nu lever Snowflake i ett nytt och kärleksfullt hem och har det riktigt bra.

Foto: ASPCA

valpenacpca

För Ivanchenko väntar däremot fängelse för ”extra allvarligt djurplågeri” och hon får inte ha husdjur igen under 15 års tid.

Newsner Djur står upp för djurens rättigheter, gilla gärna om du också gör det: