Kvinnan som lovade att ta in sina hundar under stormen slänger ut dem nästa dag igen.

I lördags drog ett stort snöoväder in över Brooklyn i New York. Medan de flesta människor kurade ihop sig inomhus satt två hundar kvar ute på en innergård med bara ett litet vindskydd mellan dem och ovädret. Prince och Egypt skällde och gnydde förtvivlat, men kvinnan som äger dem hade inget intresse av att släppa in dem i värmen. Till slut fick grannen nog och tog fram kameran.

Evelyn Tully Costa som bor rakt över gården, och ser hundarna varje dag, filmade dem och la ut klippet på Facebook. Där har det nu setts närmare en halv miljon gånger på tre dagar.

Bildkälla

04

Mängder med upprörda människor hörde av sig till polisen och ville att de skulle ingripa. När polisen besökte huset i helgen tog till slut ägarna in sina hundar. Men de var tvungna att skotta sig fram till dem först, så mycket snö hade fallit sedan de såg till sina hundar sist.

Men historien slutar inte där, för nästa dag var hundarna ute i snön igen, hopkurade under sitt lilla vindskydd. Grannen Evelyn berättar att hundarna har behandlats illa av sina ägare i 13 år, och de vägrar ta in dem, trots att det är svinkallt ute.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Old dog left outside in blizzard.

Publicerat av Evelyn Tully Costa den 23 januari 2016

Tyvärr kan myndigheterna inte omhänderta hundarna, eftersom det inte klassas som djurplågeri att ha sina hundar utomhus. Ägaren ville inte heller ge upp sina hundar, eftersom de fungerar som vakthundar som ska hålla inbrottstjuvar borta. Men hur bra vakthund är en halvblind, frusen och rädd 13-åring hund egentligen?

Historien skulle kunna sluta här, men som tur var finns det djurvänner som är beredda att göra allt för dessa två hundar.

Bildkälla

01

Organisationen Guardians of Rescue bestämde sig för att göra det bästa av situationen och försöka hjälpa hundarna på plats. Om nu inte ägarna ville ta in dem så skulle de i alla fall slippa frysa utomhus. Så de åkte helt enkelt hem till ägaren och började bygga ett isolerat skydd för Prince och Egypt på gården.

Bildkälla

02

Förhoppningsvis kommer ägarna gå med på att lämna ifrån sig hundarna så småningom. Guardians of Rescue lovar att inte ge upp. Men tills dess så slipper de i alla fall att frysa.

Bildkälla

03

Brooklyn,NY: Working through the night to make sure these dogs are warm and dry. The owner will not at this time…

Publicerat av Guardians of Rescue den 25 januari 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...