Kvinnan som tejpade igen sin hunds mun åtalas och riskerar 150 dagar i fängelse.

Vi berättade igår om kvinnan i Florida som tejpade igen munnen på sin labrador och la ut en bild på Facebook. Bara timmar senare hade den delas av tusentals väldigt arga människor som krävde att hunden skulle tas ifrån henne. Nu har kvinnan blivit åtalad för djurplågeri.

“Det här är vad som händer om man inte håller tyst” skrev kvinnan när hon la ut bilden. Hon berättade i ett senare inlägg att hunden ”bara” hade varit tejpad i någon minut, och att han sedan hade varit tyst. Som om det rättfärdigade hennes fruktansvärda brott.

01

Inlägget började snabbt spridas på Facebook, och har nu delats över 100 000 gånger. En del trodde först att bilden var fejkad, för hur kan någon hundägare vara så grym? Men kvinnan stod fast vid att det var på riktigt, och att hunden hade en ”time out”.

02

Det dröjde inte länge innan polisen i Florida fick in massa samtal från arga facebookanvändare. Till slut var det så många som ringde så de fick gå ut med ett offentligt meddelande och be folk sluta ringa.

03

Igår hittade polisen i North Carolina kvinnan efter att ha sökt efter henne i flera delstater, och enligt Sky News har hon erkänt brottet.

Kvinnan äger totalt två hundar, och enligt polisen så är de båda oskadda och väl omhändertagna i övrigt. Därför kommer de inte att ta hundarna ifrån henne.

Rättegången är den 14 december, och kvinnan riskerar upp till 150 dagar i fängelse för att ha tejpat hundens mun.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna