Kvinnan som tvingade sin hund att leva i smuts döms till arbete på soptipp.

När jag läser om människor som dömts för djurplågeri tycker jag ofta att straffet inte är tillräckligt hårt. Det blir kanske böter, eller som allra mest ett kort fängelsestraff. Jag undrar om dessa djurplågare verkligen förstår konsekvenserna av sina handlingar efter att bara ha betalat några tusenlappar i böter? Kanske är risken stor att de kommer göra samma sak igen, eftersom de inte har lärt sig att respektera djur. Men när jag läste om domen som den här kvinnan fick blev jag faktiskt glad, för hon fick det mest passande straffet för brottet hon begått.

För två år sedan lämnade Alyssa Morrow från Ohio i USA sin hund ensam i sitt smutsiga hem i en vecka. Alla normalbegåvade människor förstår att hundar inte kan lämnas ensamma så länge, och kvinnan åtalades för djurplågeri.

Bildkälla

hund1

Men domaren bestämde sig för att ge henne ett lite annorlunda straff. Istället för fängelse så dömdes hon i september 2014 till samhällstjänst. På en soptipp.

Bildkälla

hund2

Tanken var, enligt domaren, att hon skulle få gå igenom en liknande upplevelse som hunden Moose fick göra när han lämnades ensam så länge. I alla fall en lika smutsig upplevelse.

Alyssa dök upp till samhällstjänsten iklädd flip flops och långkjol, lite felklädd för tillfället med andra ord. Men det spelade ingen roll, hon skulle jobba sina 8 timmar ändå.

Hon berättar i tv-inslaget nedan att hon är nöjd med straffet, och hellre jobbar 8 timmar på en soptipp än att sitta i fängelse. Förhoppningsvis lärde hon sig en läxa också.

Bildkälla

hund3

Hunden Moose fick hon inte behålla. Han överlevde den fruktansvärda veckan i Alyssas hem, och nu behöver han aldrig återvända dit. Han blev nämligen bortadopterad till en ny, kärleksfull familj.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om händelsen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna