Kvinnan trotsar kylan för att hjälpa hundratals hemlösa katter varje dag.

Turkiets största stad Istanbul är i särklass ett av de länder som har flest hemlösa hundar och katter i världen. I dag räknar man att det finns över 150.000 av dessa sammanlagt i Istanbul och det är fler än vad regeringen klarar av. Trots dessa överväldigande siffror, gör en hjältinna allt vad hon kan för att hjälpa till. Det här är en riktig solskenshistoria.

Vera bor i Istanbul. Hon tar hand om över 350 hemlösa katter ute vid klipporna av staden Kartal. Hon bor där ute och hjälper dessa katter med mat och sjukvård. Under vintern, när maten är knapp, försöker Vera att mata katterna varje dag.

:::
Lyckligtvis behöver Vera nu inte stå ut med den iskalla kylan på egen hand efter att hon startat en organisation där volontärer får hjälpa till att hjälpa katterna.

::
Att maten fortsätter att läggas ut till de små katterna, är Vera och hennes vänners viktigaste uppgift.

:::
Med begränsade resurser, kan Vera bara hjälpa de hundratals hemlösa katter som finns ute i Kartal-området. Men det hindrar henne inte från att göra allt hon kan för de små liven.

Här nedan kan ni se ett klipp med Vera och ”hennes” katter.

Det är sådant som verkligen värmer mitt hjärta. När människor ställer upp för djur som behöver det, men som egentligen inte har någon skyldighet att göra det. Du är en stor förebild, Vera!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna