Kvinnan upptäcker att djuren behandlas illa och griper in direkt. Nu hyllas hon för sin viktiga insats.

Tyvärr finns det människor där ute som inte vet hur man ska behandla sina djur. Extra tydligt blir det under sommaren, då många djurägare låter de små liven vistas i allt för höga temperaturer – något som kan ha dödliga konsekvenser. Men som tur är finns det uppmärksamma djurvänner där ute som aldrig tvekar en sekund på att gripa in och agera när de ser ett djur som behandlas illa. En sådan underbar person är Cassandra Clark – som var ute och gick med sina hundar när hon plötsligt såg en balkong där allt inte stod rätt till.

Cassandra Clark brukar ofta gå samma promenad med sina hundar i den amerikanska staden Dallas.

hund1
Bildkälla: Cassandra Clark (Facebook)

En dag när hon var ute med hundarna såg hon en husky som satt ensam på balkongen utanför ett hus. Hon tänkte inte så mycket mer på det utan knallade bara vidare.

hund2
Bildkälla: Cassandra Clark (Facebook)

När Cassandra passerade huset dagarna efter insåg hon dock att något inte stod rätt till. Varje dag satt hunden där ute i den tryckande sommarvärmen, ena dagen med munkorg utan vatten och andra dagen i en liten bur som var så liten att han inte kunde stå upp. Det var droppen – hunden blev uppenbarligen inte väl omhändertagen och Cassandra bestämde sig för att agera.

hund3
Bildkälla: Cassandra Clark (Facebook)

Men när Cassandra ringde djurskyddsinspektören fick hon höra att de inte kunde rycka ut under de närmaste 24 timmarna. Läget var akut, hunden kanske inte ens skulle klara sig så länge i värmen! Cassandra visste direkt att hon behövde ta saken i egna händer. Hon tog bilder på balkongen och la ut på sin Facebook-sida samtidigt som hon berättade om händelsen.

hund4
Bildkälla: Cassandra Clark (Facebook)

Som tur var fick hon snabbt gensvar. Inlägget blev snabbt delat vidare över 1 000 gånger och fler personer började ringa djurskyddsinspektören för att huskyn skulle bli räddad omedelbart. Till slut, efter mängder av samtal och mejl, blev så hunden räddad från sina grymma ägare.

hund5
Bildkälla: Cassandra Clark (Facebook)

Men det var inte allt som djurskyddsinspektören hittade. I huset fanns också 12 andra djur som ägarna inte tog hand om!

hund6
Bildkälla: Cassandra Clark (Facebook)

Djuren blev räddade till säkerhet och tagna till veterinären – och nu är de tillgängliga för adoption. Ett gott slut på en fruktansvärd historia, men hade det inte varit för Cassandra så hade djuren kanske aldrig blivit räddade från sin hemska behandling.

I ett Facebook-inlägg skriver Cassandra om vilken kraft sociala medier har och vilken tur det var att hennes inlägg fick spridning.

”Sociala medier är inte dåligt, det kan användas för goda ändamål. Och i det här fallet fick det ett anmärkningsvärt slut. Jag kunde inte ha gjort det utan alla underbara människor här och som åkte till lägenheten. Var nyfiken, var observant, du vet aldrig vilken skillnad det kan göra”, skriver hon på Facebook.

Jag blir så arg över att folk behandlar djur så här illa, men samtidigt så glad att kvinnan gick förbi och bestämde sig för att gripa in! Dela gärna vidare för att visa hur viktigt det är att vi tar hand om våra djur och agerar när vi ser något som inte står rätt till.