Kvinnan vaknar upp av att tre lejon står och slickar på hennes tält.

Francie Francisca Lubbe var ute och campade i Botswana när hon fick en stor överraskning. Hon satte upp sitt tält i nationalparken Kgalagadi Transfrontier Park. På kvällen regnade det vilket gjorde att tältet var fuktigt morgonen därpå, men hon hade aldrig kunnat ana vilka djur som skulle bli törstiga och hitta tältet på morgonen.

När Francie Francisca vaknade såg hon tre stora lejon utanför sitt tält. De törstiga lejonen slickade på tältet för att komma åt vattendropparna som fastnat på tyget. Francie Francisca satt själv inuti tältet och kunde bara se på när det hände.

Jag hade nog fått panik om jag hade varit med om det här. Men den här camparen håller sig verkligen lugn. Vilken otrolig upplevelse att få komma vilda
djur så här nära. Francie Francisca skriver själv på Facebook att hon ser det som ett privilegium att ha varit med om det här.

Naturvårdarna Dereck och Beverly Joubert säger att Francie Francisca agerade på precis rätt sätt.
– Alltför ofta får personer panik och beter sig på ett dåligt sätt när de kommer i kontakt med lejon i det vilda. De här resenärerna reagerade med lugn och respekt. Bra gjort, skriver de på sin Facebook.

Som tur är hann Francie Francisca filma vad som hände. Vilken tur att hon lyckades hålla sig lugn, det måste vara fantastiskt att möta ett så otroligt ståtligt djur öga mot öga.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.