Kvinnans chockerande inlägg ledde till att plågade hunden kunde räddas. Nu hyllas alla de som anmälde henne.

Förra veckan fick Travis Smith från Colorado i USA se något fruktansvärt på Facebook. En kvinna, som kallade sig Juju LaRay, berättade att hon höll på att döda sin hund med en elpistol och soft air gun. Om någon ville rädda hunden skulle de betala 50 dollar.

Travis konfronterade kvinnan, men då blockerade hon honom från sin sida. Som tur var hann han ta en skärmdump av hennes inlägg som han delade med sina följare.

Bildkälla

01pitbull

Fler människor reagerade på inlägget och hörde av sig till kvinnan. De bad henne att inte skada hunden, och flera av dem ringde även polisen. Travis var orolig, eftersom han visste att kvinnan ägde både elpistol och soft air gun, och mycket väl kunde göra verklighet av sina hot.

Kvinnan svarade på kritiken med ytterligare ett inlägg:

Bildkälla

02pitbull

”Jag försökte träna den här hunden, jag testade bestraffning, jag testade allt. Hon är 8 månader och efterbliven.”

Nu hade tillräckligt många människor ringt till polisen för att de skulle agera. De skickade ut en polis till kvinnans hus för att titta på hunden.

Som tur var verkade inte kvinnan gjort verklighet av sitt hot att skada hunden med pistol, men förhållandena var ändå fruktansvärda. Hunden satt instängd i en alldeles för liten bur, utan mat och vatten. Hon var indränkt i sin egen urin och det luktade fruktansvärt.

Polisen omhändertog genast hunden och flyttade henne till Aurora Animal Shelter. Förhoppningsvis får hon snart flyttas till ett nytt kärleksfullt hem.

Bildkälla

03pitbull

Händelsen har uppmärksammats i flera medier efteråt. Travis hyllas som en hjälte för att han tog inlägget på allvar och vågade stå upp mot kvinnan. Jag är så glad att han och alla andra anmälde henne, och jag hoppas att hon aldrig får ha djur igen!

Bildkälla

travis

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om händelsen.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna