Kycklingen ser sin hjälte och rusar ut ur ladan – det som sker sen får tusentals hjärtan att smälta

Kycklingen ser sin hjälte och rusar ut ur ladan – det som sker sen får tusentals hjärtan att smälta

När jag tänker på kärleksfulla djur är inte de första jag tänker på kycklingar.

Då hade jag heller inte fått lära känna den silkesvita kycklingen Camus som bor på ett djurhem i USA.

Varje dag när hans räddare Peter kommer hem vill han säga hej – på ett sätt som får mitt hjärta att smälta tusen gånger om.

Lighthouse Farm Sanctuary i Oregon, USA, är en helig plats för djur.

Hit kommer alla typer av djur, allt från grisar och getter till kossor, för att få en säker plats att leva sina liv på, utan risk för att bli misshandlade, lämnade eller ännu värre – dödade.

Bildkälla: Facebook/Lighthouse Farm Sanctuary

För sex månader sen skulle farmen ta emot två kycklingar, Camus och Sartre, som någon anonymt lämnat i en låda utanför farmen.

Ägarna Peter och Gwen såg till att de två kycklingarna, som är silkesvita, fick all kärlek, mat och motion de ville – men det var någonting som var väldigt speciellt med Camus. Han hade hittat en bästa vän i ägaren Peter.

Bildkälla: Facebook/Lighthouse Farm Sanctuary

Deras vänskap fick både Peter och Gwen att häpna – men den fantastiska traditionen började tidigt. Varje gång Peter kom hem till farmen sprang Camus i full fart mot honom och hoppade upp i hans famn. Kycklingar har normalt fyra tår – men Camus har fem, vilket gör att han kan springa betydligt snabbare.

– Camus gillar egentligen ingen annan, men han gillade Peter direkt av någon anledning. Nu väntar han på att Peter ska komma hem varje dag och kommer och springer fram för att hälsa. Det är så gulligt, säger Gwen till The Dodo.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

Många ser kycklingar som tomma djur som inte har några känslor eller formar en personlighet. Men efter att ha sett den här fantastiska videon på Camus vänskap med Peter hoppas jag att den kan inspirera andra att se de här fina djuren på ett annat sätt.

– Ärligt talat hoppas jag att de ser Camus som en hund eller katt. Att Camus och kycklingar som honom är individer med tankar och viljor, att de är kapabla att bilda vänskap. Att de värderar sina liv precis som vi värderar våra, berättar Gwen för The Dodo.

Bildkälla: Youtube/The Dodo

I filmen nedan kan du se när Camus springer fram och hälsar på sin kompis Peter på det allra vackraste sättet. Så himla fint!

Kycklingen Camus gjorde verkligen min dag så mycket bättre. Dela gärna artikeln om du också drog på smilbanden.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.