Labradorerna på universitetet har avlivats – trots massiva protesterna

.

Försökshundarna vid Göteborgs universitet fick tänderna utdragna. 

Nu har labradorerna Lotus, Zuri, Luna, Mimosa, Venus och Milia avlivats, skriver GP.

Trots massiva protester och över 80 000 namnunderskrifter har hundarna som använts i forskningssyfte nu avlivats.

Labradorerna på bilden ovan är försökshundar som avlivats tidigare på universitet.

Djurrättsalliansen samlade in cirka 85 000 namnunderskrifter på en protestlista. För några veckor sen lämnades de in till Göteborgs universitet – men på torsdagen kom alltså beskedet att labradorerna nu avlivats, uppger GP.

Universitetet har fått etiskt tillstånd att bedriva forskningen. De tvååriga labradorerna Venus, Milia, Mimosa, Luna, Lotus och Zuri användes i forskningen för att se hur tandimplantat orsakar inflammation och nedbrytning av ben. Enligt en talesperson för universitet ingick avlivningarna i forskningsstudien, uppger Aftonbladet.

Många har engagerat sig i hundarnas sak, däribland Anders Bagge som erbjudit sig adoptera dem. Veterinären Mark Collins har öppet riktat kritik mot universitetet.

– De har väldigt starka band till människor och utsätts de för grymheter så bryter man de här banden de har med människan. Det är väldigt svårt att få en hund under de omständigheterna ge värdefulla forskningsresultat. De mår helt enkelt väldigt dåligt och de resultat man skördar är inte relevanta, sade veterinären Mark Collins när han gästade TV4:s Nyhetsmorgon nyligen.

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11970919″ /]