Lärarens smarta lösning hjälpte ankan Philip att kunna gå igen.

Vintern är inte bara lång och olidlig för oss människor. Djuren tar också stor skada av kylan, och för en anka i Wisconsin, USA, ville det sig så illa att han fick svåra frostskador på fötterna. Ankan haltade, hade böjda fötter och kunde knappt gå – men som tur var fick läraren Vicki Rabe-Harrison syn på ankan. Tack vare hennes smarta lösning kan ankan, som hon döpte till Philip, nu återigen trippa runt glatt och möta våren.

På skolan där Vicki Rabe-Harrison arbetar finns en 3D-skrivare – och den nya tekniken skulle komma att bli ankan Philips räddning.

När Vicki fick syn på den haltande ankan fick hon nämligen en smart idé. Hon ringde kollegan Jason Jischke och förklarade situationen, varefter de båda började skapa benproteser med hjälp av 3D-skrivaren.

– Jag var lite bekymrad att vinkeln skulle vara fel, det var mitt största orosmoment. Nummer två var att han inte skulle kunna balansera på skorna, säger teknologiläraren Jason Jischke.

Först kunde de inte få fram några passande fötter men efter mycket testande fram och tillbaka kunde rätt par skor äntligen provas fram nu i helgen.

Philip fick testa direkt och hans plastfötter i orange gjorde stor succé.

– Han lärde sig väldigt snabbt och jag är säker på att han kommer lära sig att balansera igen så att han kan vagga omkring med de andra ankorna, säger Vicki Rabe-Harrison.

Här kan du titta på ett klipp om ankan Philip och hans nya fötter:

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.