Laman Noir rymde från sitt eget hem – för att rädda ankorna från björnen

Polisen i Jackson, USA, skulle få ett speciellt uppdrag att åka på när en svart lama hade sprungit vilsen på golfbanan.

Men när de kom fram insåg de att laman, vid namn Noir, inte var vilsen av misstag.

Han hade satt sig själv i fara för att hjälpa några andra.

Det var i måndags som spelarna på Eagle Mountain Golf Course i Jackson, USA, skulle få sig en riktig överraskning. Mitt på golfbanan kom plötsligt en stor svart Lama springande – och några ringde direkt till polisen. Det visade sig att laman, som hette Noir, hade rymt från en gård inte långt ifrån banan.

Men rymningsförsöket handlade inte om att bli fri för Noir. Han hade ett mycket större syfte.  

Bildkälla: Youtube

Sedan en tid tillbaka hade Noir fått syn på en familj ankor på gården. Laman, som ska vara väldigt snälla och beskyddande djur, hade blivit god vän med de små ankorna – och det skulle han bevisa en dag när en björn var på väg in på området. 

– Noir vakar över en flock med ankor och en björn hade blivit sugen på ankor och ankägg. Björnen kom på besök, och Noir hoppade över det elektriska staketet och jagade efter den, säger polischefen Chris Perley tiill Conway Daily Sun

Bildkälla: Youtube

Men efter att Noir hade jagat iväg björnen från gården hade han hamnat på vilovägar.

Tack vare att han jagat bort björnen hade han kommit bort från gården och hade svårt att hitta hem vilket gjorde att han hamnade på golfbanan, cirka en halvmil från gården, till allas stora överraskning.

Bildkälla: Youtube

Polisen var snabbt på plats och polichefen Chris kunde med hjälp av sina kollegor fånga in Noir och hjälpa honom att hitta hem till gården.

– Plötsligt började vi få samtal från golfare som sade att det var en lama mitt på golfbanan, och att den inte ens hade bokat starttid, säger Chris med ett leende till Conway Daily Sun.

Bildkälla: Shutterstock

Vilken härlig historia och vilken hjälte till lama Noir är. Många djur är smartare än vi tror – och jag är säker på att ankorna kommer tacka Noir på bästa sätt när han kommer hem till gården igen.

I spelaren nedan kan du se mer av det häpnadsväckande mötet när Noir träffade på golfspelarna på banan.

Noir är en riktig hjälte till lama. Överväg gärna att dela vidare artikeln om du också tyckte det här var en fin historia!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.