Lärarens ”roliga idé” väcker ilska – uppmanade elever att måla på levande häst istället för papper

Att måla med färger och penslar är något många barn tycker om, då det är ett sätt för dem att uttrycka sig, och dessutom ett roligt sätt att skapa.

Att måla på andra saker än papper är givetvis lockande, därför är det många barn som uppskattat den aktivitet som en ridskola i Brasilien håller med: Att måla på levande hästar.

Aktiviteten har varit återkommande på skolan, då lärarna ser det som ett roligt sätt för barnen att få vara kreativa, samtidigt som de får interagera med djuret på nära håll.

Men när bilder på målade hästar började dyka upp på Facebook startade en livad debatt och ett raseri hos djurrättsaktivister som skolan var allt annat än beredda på.

Djurrättsaktivister rasar över målad häst

Enligt Global News har flera djurrättsaktivister delat bilden på en vit häst täckt i målarfärg, med en man färgad rosa, och kallat det djurplågeri.

”Det är ett objektifierat verktyg för barn att måla på. Det poängterar bara hur man objektifierar djur utan någon som helst förståelse för deras behov eller vad de vill”, säger Liz White, som är föreståndare för the Animal Protection Party i Kanada enligt Global News.

Crianças pintam e rabiscam cavalo em atividade na Hípica de BrasíliaONG aponta maus-tratos; fiscalização nega e pede…

Gepostet von J Serafim Show am Montag, 23. Juli 2018

Skolans försvar gällande målandet på hästar

Skolan å andra sidan säger att djuren inte blir stressade av aktiviteten, som går harmlöst till. De säger också att barnen måste tvätta bort all färg tillsammans efteråt, som en del av aktiviteten.

I videon nedan kan du se hur det går till när barnen på lägret får måla på hästarna.

Tycker du att det här är rätt eller fel av de som håller i sommarskolan? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.