Lärarinnan tvärnitar för påsen och chockas när den börjar röra på sig

Malissa Sergent Lewis var på väg till jobbet med sin bil en morgon i förra veckan när hon såg något märkligt på vägen. En ihopknuten sopsäck som rörde på sig.

Hon stannade bilen och gick ut för att titta närmare – det var då hon insåg det otänkbara.

Det var i torsdags morse som Malissa var med om en väldigt ovanlig händelse på väg till jobbet i Kentucky, USA. Hon var lite sen och bestämde sig för att ta en genväg längs en lite mindre landsväg där det inte var så mycket trafik.

Trots att hon var stressad hann hon ändå lägga märke till sopsäcken i diket.

”Jag såg sopsäcken på vägen och tänkte för mig själv: Rörde den precis på sig? Ju närmare jag kom förstod jag att den rörde på sig.” berättade hon för The Dodo.

Någonting levde i den där påsen, och hon var tvungen att ta reda på vad det var.

Hon närmade sig med försiktighet, eftersom hon inte hade någon aning om vilket typ av djur som fanns i påsen. Hon kunde se att den var ihopknuten, så det måste ha varit en människa som lämnat den där. Djuret hade inte kommit in dit av sig själv.

Hon rev försiktigt av ett hörn på påsen för att kika in.

”Det var en valp. Och han var verkligen glad att se mig. Så fort jag öppnade påsen och han såg ljuset, så började han vifta på svanssen.”

Malissa kunde knappt tro på vad hon såg. Någon hade alltså dumpat den lilla valpen mitt på vägen i en svart påse. Ingen vet hur länge han varit instängd där i mörkret.

Valpen hade ett halsband på sig, med utan någon information om ägare. Malissa kunde ju knappast lämna honom där, utan packade in honom i bilen och tog med honom till jobbet.

Facebook

Malissas son kunde senare hämta upp valpen från hennes jobb och ta hem honom. Senare besökte de även en veterinär för att se så att valpen mådde bra.

Ingen vet än så länge vem som dumpat valpen. Det kan ha varit den förra ägaren, eller så kan valpen ha blivit stulen. Malissa har anmält valpen som upphittad och förhoppningsvis hittar man den skyldige snart.

”Vem kan göra så mot ett djur? Jag bryr mig inte om vem man är; alla älskar valpar. Det krävs en riktigt kall person för att kunna placera ut ett djur i en soppåse och dumpa den vid vägkanten.” säger hon.

Det har nu gått några dagar sen de hittade valpen, som fått namnet Hefty. Än så länge har ingen ägare hört av sig. Men det kanske är lika bra det – för Malissa har nämligen bestämt sig för att behålla valpen om ingen ägare hör av sig.

”Vi älskar den här lilla valpen.”

Lycka till i framtiden lilla Hefty!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.