Lejonen rusar mot staketet – då vrids kameran och avslöjar en otrolig kärlekshistoria

För mig är det en självklarhet att inga djur ska behöva leva i fångenskap och behandlas illa bara för att människor ska kunna skratta och få lite ”underhållning” på cirkus eller zoo. Dessvärre finns det fortfarande en ganska stor marknad för detta varför många djur tvingas leva under vidriga förhållanden. 

Men tack och lov finns det änglar där ute som kämpar varenda dag för att dessa djur ska få slippa sina helveten och i stället behandlas med respekt. Det här klippet visar just en sådan ängel och det värmer verkligen hjärtat när man ser det.

De här två lejonen hade tvingats tillbringa stora delar av sina liv i fångenskap men hade tack vare några hjältar till sist blivit befriade från sina bojor. De flyttades då omedelbart till ett ställe som heter Malkia Park, som ligger i Slovakien. Det är en park som arbetar med att hjälpa svårt utsatta djur som är för svaga för att släppas tillbaka ut i det vilda. 

I det här klippet får lejonen plötsligt syn på den kvinna som under lång tid hjälpt och vårdat dem när de kom till parken från sitt liv i fångenskap. Och då kan lejonen inte låta bli att rusa mot henne för att visa sin tacksamhet och kärlek. Det här träffade i alla fall mig rakt i hjärtat, se själv i spelare här under.

These big cats missed their mummy…

Publicerat av LADbible den 20 augusti 2017

Alla djur förtjänar att leva i frihet – dela gärna om du håller med!

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.