Lejonens reaktion när den lilla flickan kidnappades förbluffar en hel värld.

Unga kvinnor i Etiopien lever ofta i rädsla. Det är vanligt att de blir kidnappade, bortförda och tvingade till giftermål. Nu var det en grupp på 7 män som hade kidnappat en 12-årig flicka för att hon skulle tvingas gifta sig med en av dem, rapporterar den lokala polisen enligt NBC News.

Hon hade blivit slagen vid upprepade gånger och varit försvunnen i en vecka. Men kidnapparna visste inte att här fanns 3 lejon som skulle ställa till bekymmer. För en vecka senare

En 12-årig flicka som höll på att gå samma öde tillmötes hade dock turen med sig, då en flock lejon grep in. De skrämde bord kidnapparna och vaktade flickan i en halv dag.
– De stod vakt tills vi hittade henne och sedan lämnade de bara henne som en present och gick tillbaka in i skogen, säger Wondimu från polisen till NBC News.
– Om inte lejonen hade kommit och räddat henne kunde det gått riktigt illa. Ofta blir dessa unga flickor våldtagna och kraftigt slagna för att de ska acceptera att gifta sig, säger han.

Det här har förbluffat en hel värld, eftersom Lejonen normalt sett borde ha ätit upp flickan. Enligt Stuart Williams som är vilddjursexpert så kan det ha berott på att kvinnan grät. Lejon kan blanda ihop människogråt med skrik från deras egna ungar.
– Det kan förklara varför de inte såg henne som ett byte, säger Williams.

Flickan behandlas för sina sår, men det gick relativt bra. Tack vare lejonen har också fyra av männen kunnat gripas.
Moder natur är verkligen fantastisk och upphör aldrig att förvåna!

Dina vänner vill säkert läsa om den här fantastiska historien också, så om du vill dela gör du det på knappen här nedan.

Publicerad av Newsner Djur, gilla gärna: