Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Lejonet har dödat en babian, och hittar ungen. Då tar modersinstinkten över och det hon gör är otroligt.

Fotografen Evan Schiller och hans fru Lisa Holzwarth blev vittnen till något otroligt under en resa i norra Botswana.

Ett 30-tal babianer kom springande och skrek högt. Evan och Lisa förstod snart varför när en grupp lejonhonor dök upp bakom dem. Babianerna flydde upp i träden och det uppstod totalt kaos på platsen. En av babianerna försökte smita och började springa från platsen. Men hon var inte snabb nog och ett av lejonen grep tag i henne och dödade henne.

Bildkälla

01

När lejonhonan bar iväg med sitt byte såg Evan och Lisa en liten babianunge, inte mer än en månad gammal, hänga kvar på mammans rygg.

Bildkälla

02

Ungen gled av och försökte rymma upp i ett träd, men hade inte styrka nog för att komma upp själv. Lejonet sprang efter ungen och tittade nyfiket på den lilla varelsen. Ett lätt byte, skulle man kunna tro att hon tänkte.

Bildkälla

03

Men nu hände något märkligt. Modersinstinkten hos lejonhonan måste ha tagit över, istället för att äta upp den lilla ungen började hon leka med den.

Bildkälla

04

Hon var nyfiken och lekfull men samtidigt mycket försiktig.

Bildkälla

05

Evan och Lisa satt som förstenade och såg på när lejonet försiktigt lyfte upp babianungen i sin mun. Hon la den sedan mellan sina tassar.

Bildkälla

06

Från att ha varit livrädd började nu babianungen istället försöka dia på lejonets päls – samma lejon som precis hade dödat ungens mamma. Det var en märklig twist och de båda åskådarna kunde inte tro sina ögon.

Bildkälla

07

De båda låg så en stund. Resten av babianflocken studerade dem på håll. Vid ett tillfälle kom två andra lejon till platsen. Lejonhonan blev aggressiv mot dem, precis som om hon ville skydda babianungen.

Bildkälla

08

En stor babianhane, kanske pappan till ungen, hade närmat sig platsen försiktigt och när lejonen började bråka såg han sin chans. Under ett kort ögonblick lämnades ungen obevakad och han kunde springa fram och ta bort den från platsen.

Bildkälla

09

Evan och Lisa berättar att de blev väldigt berörda över hur han kramade om ungen uppe i trädet. Det var väldigt varmt ute och man kunde se hur ungen kämpade i hettan, pappan var tvungen att få den till skuggan snabbt. Efter en stund hoppade han ner från trädet och sprang iväg. Både han och ungen klarade sig oskadda.

Bildkälla

10

Naturen är grym och det är så det fungerar i det vilda. Lejonhonan hade lätt kunnat krossa den lilla ungen med sina käkar, ändå var det något som fick henne att låta bli. Jag är glad att ungen klarade sig!

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...