Lejonkompisens hämnd visar varför vi alltid måste stå upp för djurens rätt

I denna video, som har spridits som löpeld över hela världen, får vi se hur två troféjägare stolt poserar med sitt byte. De vill ta en bild tillsammans med lejonet de precis skjutit till döds. Men föga anar de vad som kommer bakom deras ryggar när bilden ska tas…

Den oerhörda dramatiken i klippet är arrangerat av The Woolshed Company med syftet att uppmärksamma kampen för att stoppa tjuvjakt av utrotningshotade djur. Personerna i klippet är alltså inga troféjägare, och varken människor eller lejon skadade sig under inspelningen, men den väcker starka känslor och framför allt: Visar att troféjakt är rent vansinne.

Kolla in klippet i spelaren här nedanför.

Trots att detta är en inspelning kan vi verkligen ta till oss av budskapet. Troféjakt är rent vansinne, att skjuta utrotningshotade djur av ren och skär lust. Därför kan denna video fungera på ett strålande sätt för att illustrera detta och uppmärksamma något som borde vara förbjudet.

Gör som alla andra djurvänner och dela detta ögonblick vidare till alla ni känner. Personligen tänker jag inte sluta dela förrän detta vansinne en gång för alla stoppas.