Lilla elefantungen Prince är död, 1 år gammal – vila i frid

Kolmården har sorg.

Elefantungen Prince, 1, har somnat in.

”I dag är en sorgens dag”, skriver Kolmården på sin Facebook-sida.

Det var under natten till onsdagen som den lilla elefantungen Prince somnade in, ett och ett halvt år gammal. Detta efter att ha insjuknat endast ett par dagar tidigare.

Efter att ha upptäckt att Prince inte verkade må bra gjorde Kolmårdens djurvårdare och veterinärer allt i sin makt med olika prover och behandlingar. Men elefantungens liv gick inte att rädda. I ett inlägg på Facebook berättar Kolmårdens djurpark om den tunga förlusten.

”I fredags märkte vi att han inte mådde bra och Kolmårdens veterinär- och djurvårdsteam har sedan dess jobbat febrilt med olika behandlingar och vakat över honom dag och natt, i förhoppning om att han skulle bli bättre. Men tyvärr blev det inte så. Han somnade in natten till idag (onsdag 8/12)”.

Vad som hänt Prince, och vad det snabba sjukdomsförloppet beror på, är i nuläget oklart. Provsvar och utredning från Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) ska göras.

Det är med stor sorg som vi tyvärr måste meddela att vår kära elefantunge Prince somnade in i natt.I fredags märkte vi…

Posted by Kolmården on Wednesday, December 8, 2021

Elefantungen Prince är död

Nu sörjs Prince stort av både djurvårdare och av sin elefantflock.

”Elefantflocken har själva fått ta avsked av Prince. Vi fokuserar nu på att ta hand om våra elefanter och de djurvårdare som tagit hand om Prince sedan han föddes och som vakat över honom dag och natt de senaste dagarna”, skriver Kolmården på Facebook och fortsätter:

”Att vi förlorat Prince är en stor sorg – för elefantflocken, för alla oss som jobbar på Kolmården men också för alla våra gäster. Han berörde och skänkte verkligen glädje till alla som såg honom.”

Det tragiska beskedet har fått tusentals människor att sörja. I Facebook-inlägget visar många sitt stöd och skickar sina kondoleanser.

Vila i frid, Prince.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);