Lilla pudeln har suttit inlåst i källaren hela livet – men titta när hon får se solljus för första gången

När djurhjältarna på från Humane Society i USA sökte igenom hundfarm hittade de en renrasig dvärgpudel i mycket dåligt skick.

I själva verket var hunden så illa däran att de inte ens kunde säga hur gammal den var. 

Den stackars pudeln vägde strax över ett kilo och hade bara tre tänder – resten var så ruttna att de var tvungna att dras ut. 

Ett anonymt tips hade lett till att en razzia genomfördes på fastigheten. Utöver dvärgpudeln upptäcktes 104 andra hundar samt 20 katter och tre getter som levde under fasansfulla förhållanden.

Pudeln, som kom att kallas ”BB”, bodde i en liten trång bur i en mörk källare som saknade något så grundläggande som ventilation.

Men snart skulle hennes helvete vara över. 

© HSUS

”Hon var en väldigt liten och hjälplös varelse när vi hittade henne”, säger Jessica Lauginiger, chef på djurskyddsorganisationen HSUS.

Pudeln ”BB” hade förmodligen aldrig sett dagsljus och kontakten med människor hade varit i princip obefintlig. 

”Jag lade min hand uppe på buren och hon försökte resa sig upp och lukta lite. Men hon var mycket tveksam och skygg, även om hon behövde hjälp”, säger Jessica Lauginiger. 

© HSUS

Baserat på hennes svullna bröstkörtlar anade räddningsmanskapet att ”BB” enbart använts för för avel och att hon tillbringat hela sitt liv i bur.

När hon slutligen blev räddad, kisade hon upprepade gånger upp mot i solljuset – som hon aldrig hade sett förr.

”BB” hade inte heller känt gräs under tassarna.

© HSUS

”BB” och alla de andra djuren räddades och de flesta fick vård på Cabarrus djursjukhus, cirka 35 minuter norr om den plats som hade varit deras livslånga fängelse.

”BB” vilja och livsgnista gjorde dock starkast avtryck på de som räddade henne. 

Hon valdes till stjärna och frontfigur i HSUS årliga kampanjdag, där man samlar in pengar som ska användas för att hjälpa vanvårdade djur och för att försöka sätta stopp för valpfabriker. 

© HSUS

Och vad det gäller ”BB”, vars ålder uppskattas till mellan sju och 10 år, kommer hon leva resten av sitt liv i trygghet och med sin nya, kärleksfulla ägare.

© HSUS

Hon adopterades av Brenda Tortoreo, som tidigare arbetat på djursjukhuset där hon fick vård.

© HSUS

”BB” får nu äntligen springa fritt på gräset undersöka alla spännande saker som finns ute i naturen.

Till slut fick ”BB” leva det liv som alla hundar förtjänar att leva – ett liv i frihet och trygghet!

Titta gärna på videon om räddningen av ”BB” undsättning och dela gärna vidare hennes fantastiska berättelse på Facebook!