Livrädd hund kämpar för livet i brunnen – då kastar sig främlingen i vattnet

Tyvärr finns det en massa övergivna och hemlösa hundar i världen och just denna katergori av fyrbenta djur hamnar ofta i livsfarliga situationer. 

I Indien händer det relativt ofta att löst springande hundar fastnar i brunnar – den här gången var det en grupp barn som först slog larm. 

När djurskyddsorganisationen Animal Aid Unlimited kom till platsen fann de den skräckslagna hunden instängd i ett djupt och smutsigt vattenhål.

Så vitt djurvännerna kunde bedöma hade hunden kämpat för sitt liv under flera timmar. Den hade sökt skydd i ett litet hörn i vattnet, men vägrade röra sig därifrån. 

Vem vet om hon skulle ha klarat sig om inte någon kom till undsättning? 

Naturligtvis tvekade inte Animal Aid Unlimited att skicka ned en räddningsarbetare ner i brunnen för att hjälpa den stackars hunden. 

Mannen tog sig ned i vattnet och lyckades till slut få ett grepp om djuret. Duon kunde sedan lyftas upp med hjälp av fler räddningsarbetare som stod på fast mark. 

Trots denna skrämmande situation återhämtade sig hunden ganska snabbt. Bara timmar senare fick hon tillbaka livsgnistan och började kela med med sina hjältar som räddat henne.

Newsner Djur står alltid på djurens sida.  Gilla gärna om du gör det också!