Livrädd valp räddad ur 80 meter djupt hål – efter 10 dagar

Grannar hörde ett märkligt ljud från ett 80 meter djupt borrhål. Det var början på en stor räddningsaktion som har följts av ett helt land.

Jag är så himla glad att det här slutade väl.

Händelsen utspelade sig i Beykoz utanför Istanbul i Turkiet, skriver The Dodo. Några människor som bor i närheten av en arbetsplats där man borrar i marken hörde ett märkligt ljud från ett borrhål.

Hålet var hela 80 meter djupt.

På något sätt hade en liten hund ramlat ner i det djupa hålet. Det verkade först omöjligt att rädda hunden, men flera djurvänner bestämde sig för att försöka.

En djurskyddsorganisationen kom till platsen och satte upp ett tält över hålet för att hindra hunden från att drunkna om det skulle börja regna. De hissade även ner mat och vatten till den. Men att få upp hunden skulle bli svårare.

Med hjälp av en liten kamera kunde de se hur hunden mådde. Det var tydligt att den behövde hjälp snabbt!

Det tog 10 långa dagar innan de äntligen fick upp hunden ur hålet. Det hade då gått så långt att energiminister Berat Albayrak grep in och beordrade det statliga gruvbolaget att hjälpa till.

De använde en lång mekanisk lasso för att fånga upp hunden och dra honom till säkerhet. 

Istanbul Fire Department

Vilket underbart slut på en så dramatisk händelse!

Hunden har nu fått namnet Kuyu och blivit adopterad av brandmännen som var med och räddade honom. Här nedan kan du se räddningen på film.

Jag är så glad att det slutade väl! Hoppas att de täcker för alla hål ordentligt så att detta aldrig händer igen!

Djurbibeln står på djurens sida.