Livrädda hundar räddade efter 61 dagar ensamma i skogen.

I 61 dagar vandrade de ensamma och rädda i skogen. De litade inte på människor – trots att mängder av djurvänner letade efter dem och ville dem väl. Det här är historien om två hundar som inte haft det lätt i livet men ändå höll ihop när de var som svårast.

Första gången hundarna kom i kontakt med snälla människor var i januari i år. De hade då räddats från en gård där totalt 50 hundar hölls fångna under fruktansvärda förhållanden.

Bildkälla: Youtube

Bild: Youtube

De två hundvännerna togs omhand av Victoria Humane Society i Kanada. Men de hann bara stanna där i en dag innan de rymde över ett staket och in i skogen. Eftersom de aldrig träffat snälla människor innan så förstod de inte att de var i trygghet på hundhemmet.

Bildkälla: Youtube

Bild: Youtube

Nu började en lång tid av oro, väntan och eftersökningar. Victoria Humane Society letade överallt efter hundarna. De satte upp över 500 efterlysningar i området och sökte igenom skogen med hjälp av sökhundar. De satte även upp kameror i skogen i hopp om att få syn på hundarna. En dag såg de dem på filmen och blev oerhört lättade. De levde!

Bildkälla: Youtube

Bild: Youtube

Tack vare kameran visste de i vilket område hundarna befann sig och de kunde nu sätta upp en bur för att fånga dem. De lockade in hundarna i buren med mat och under påskhelgen lyckades de till slut fånga dem. De hade då gått 61 dagar sedan de försvann.

Bildkälla: Youtube

Bild: Youtube

Nu är de äntligen trygga. Men de båda vännerna har en lång väg att gå innan de kan lita på människor igen. Men personalen på Victoria Humane Society vet att de kan lyckas. Hundarna behöver bara tid och kärlek.

Bildkälla: Youtube

Bild: Youtube

Så fort hundarna mår bättre kan de flyttas till riktiga hem. De kommer få ett riktigt bra liv nu!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla gärna om du också gör det.