Lös hund rusar in på sjukhuset med ett speciellt mål i sikte. Det kameran fångar sedan är otroligt!

Så fantastiska djur kan vara! Den här förbluffande historien påminner mig om Hachiko, en hund som levde i Japan på 1920- och 1930-talet och alltid följde sin husse till tågstationen på morgnarna – och sedan mötte honom på samma plats när han kom hem från jobbet. När Hachikos husse dog fick Hachiko ett nytt hem. Men han rymde konstant för att stå på tågstationen och vänta på sin husse. I nio år! Så himla lojal hund. Detta handlar om dvärgschnauzern Sissy som också är väldigt lojal – och saknade sin matte.

Sissy bor med en familj i staden Cedar Rapids i Iowa, USA. När matte Nancy Franck låg på sjukhus på grund att hon genomgått en canceroperation gjorde Sissy det oväntade.

Bildkälla

nancy1

På något sätt lyckades dvärgschnauzern bryta sig ut från hemmet. Sedan gick hon hela 15 kvarter, eller drygt två kilometer, till sjukhuset.

Snart fick sjukhuspersonalen se något märkligt. På övervakningskamerorna syntes en liten hund sniffa runt i lobbyn på sjukhuset. Och enligt Nancy Francks make, Dale, hade Sissy tagit sig direkt till matte om hon bara hade lyckats hitta rätt hiss.

Bildkälla

sissy

Sjukhuset välkomnade dvärgschnauzern och lät henne besöka sin matte. En väktare använde halsbandet för att lista ut var hunden hörde hemma och kontaktade Dale Franck.

– Hon saknade mamma. Det är allt jag kan säga. Hon saknade mamma och visste att hon skulle besöka henne, säger Nancy Francks dotter Sarah Wood till Associated Press.

Bildkälla

sissy2

Nancy blev så klart väldigt glad av att se sin lilla hund.

– Jag vet inte hur hon hittade rätt dörr helt själv. Men det var underbart att se henne. Det var perfekt. Jag är glad att hon kom att tänka på det, säger hon och skrattar.

Vilken underbar historia! Sissy måste verkligen ha saknat sin matte. Gilla gärna om detta fick dig att le.

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna