Lojal hund vägrar lämna rasmassorna efter husses hus. Då stannar en främling och ger hunden hopp igen.

I lördags inträffade en jordbävning i Ecuador och över 500 människor har omkommit. Det är den värsta jordbävningen på 67 år. Dödssiffran stiger hela tiden och Ecuadors försvarsminister har meddelat att 231 personer fortfarande saknas efter skalvet.

Mitt bland de raserade byggnaderna satt en ensam hund. Fotografen Hugo Cedeño var ute och letade efter överlevande när han fick syn på honom.

Det visade sig att hunden bodde i huset och satt och väntade på sin husse som försvunnit.

Bildkälla

max1

Hugo Cedeño tog upp kameran och fotade den trogne hunden. Tyvärr skulle husse aldrig komma tillbaka. Han var en av dem som omkom i jordbävningen. Men hunden vägrade att ge upp och väntade i flera dagar vid huset.

Hugo Cedeño kunde inte heller ge upp. Han kunde inte bara lämna hunden där. Så han kontaktade en lokal djurorganisation och de tog hand om honom.

Bildkälla

max2

Vid det här laget hade hundens ägares släktingar fått reda på att hunden, som heter Max, levde. Efter att Max hade blivit undersökt av en veterinär kunde han flytta hem till dem.

Bildkälla

13000200_1562266474071344_2740383809020638506_n

Mitt hjärta brister när jag tänker på all förödelse och sorg som jordbävningen förde med sig. Jag är i alla fall glad att Max fick komma till ett tryggt hem igen.

Må hans husse, och alla andra som miste livet i denna katastrof, vila i frid.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.