Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Magiskt ögonblick när valpen inser vem som är hans nya husse.

När en hund blir räddad från ett liv fyllt av psykisk och fysisk misshandel är det första steget att flytta den till en säker plats. Då inleds längre tid av framför allt psykisk återhämtning som framför allt kännetecknas av förmågan att lita på och åter kunna öppna sitt hjärta för en annan människa. Men den absolut största utmaningen ligger i att hitta ett nytt, kärleksfullt hem där den kan känna sig säker och älskad.  

Det här är Mojo. Han hittades övergiven av sin familj. Utsvulten, vanvårdad och med svår skabb. Vägen tillbaka för att lita på en människa igen var lång. Och hans fysiska tillstånd i stort behov av vård och omhändertagande.

Foto: Facebook.
Foto: Facebook.

Mannen på bilden heter Joey Wagner. Han jobbar för en frivillig djurräddningsorganisation i Nova Scotia, USA. Det var han som hittade Mojo och direkt tog honom till veterinären. När han den då 3 månader gamla valpen blev omhändertagen började en lång väg tillbaka till ett normalt liv. Och vägen för att hitta ett nytt hem var ännu längre.

Foto: Facebook.
Foto: Facebook.

Ansökningarna för att ta hand om den bedårande lilla valpen var många, men han ansågs länge vara i ett alldeles för skört tillstånd för att vara redo för ett nytt hem. En dag ansågs han vara redo – och då visade det sig att det var hans livräddare, Joey, som skulle ta med honom hem. Ögonblicket när Joey ska hämta Mojo kan du kolla på här nedanför. Det är verkligen helt magiskt och jag blir nästan tårögd när jag ser det.

I dag mår Mojo hur bra som helst tillsammans med sin nya husse Joey. Han har till och med fått nya hundvänner. Helt underbart att se!

Foto: Facebook.
Foto: Facebook.

Alla djur förtjänar ett kärleksfullt hem! Dela gärna om du håller med.

 

Läs mer om...