Magra valpen är för svag för att gå själv – se nu vilken förvandling lite kärlek kan göra

Svenskarna Theresa, Soila och Jenny har vigt stora delar av sina liv åt att hjälpa Thailands gatuhundar.

– Det finns runt 8 miljoner gatuhundar i landet, och situationen för dem är ohållbar, berättar Jenny för Newsner.

En av hundarna som de räddat är Sheila, och det här är hennes historia.

Sheila hittades i ett tempel tillsammans med 11 andra hundar i olika åldrar. 

– Ofta lämnar folk in hundar som de inte längre kan eller vill ta hand om till tempel och så får hundarna växa upp där. Vi har gjort flera steriliseringskampanjer i tempel med det kommer ju ständigt fler hundar. Dock är det bättre att de blir lämnade där än på gatan eller någon strand, berättar Jenny.

Dog Rescue Thailand

Sheila hade ingen mamma och hon och hennes kompisar var alla smittade med parvovirus. Jenny och hennes vänner från Dog Rescue Thailand försökte rädda dem alla, men tyvärr var det för sen för några av dem.

– Fem av dem dog, berättar Jenny.

Men de andra valparna överlevde och växte de sig starkare. Sheila var dock så svag så att hon inte kunde gå, och fick flytta in till Dog Rescue Thailands shelter. 

– Där fick hon daglig rehabträning, näringsrik mat och omvårdnad. Efter några veckor blev hon starkare och starkare och fick tillbaka förmågan att gå.

Dog Rescue Thailand

Men det bästa av allt? I samma period så var ett svenskt par, Angelica och Carljohan, volontärer i Dog Rescue Thailands shelter och de förälskades sig i lilla Sheila. De bestämde sig för att adoptera henne.

– Nu är hon en stark och bestämd tjej som älskar att springa och leka. Och snart anländer hon till sitt nya hem i Stockholm där Angelica och Carljohan bor, berättar Jenny

Det slutade väldigt bra den här gången, men det finns många fler i samma situation som hon var i. 

– I sheltret har vi ytterligare ca 100 hundar som väntar på att bli lika lyckligt lottade som Sheila och få sitt alldeles egna hem. 

Dog Rescue Thailand

Sterilisering är det effektivaste sättet att minska antalet gatuhundar. Dog Rescue Thailand gör kampanjer några gånger per år där de erbjuder gratis sterilisering av familjehundar samt fångar in vilda hundar för sterilisering och vaccinering.

Men nu är pengarna slut.

– Vi går ekonomiskt på knäna hela tiden och väldigt få stöttar oss, men vi får många God bless you’s. Tyvärr hjälper inte det hundarna. Vi behöver helt enkelt fler som vill engagera sig ekonomiskt, berättar Jenny.

Organisationen drivs helt och hållet med hjälp av bidrag från djurvänner, men det är för få som stöttar dem i dagsläget. De får ofta ta av sina egna pengar för att kunna finanserna allt. Alla pengar de får in går direkt till tex hundmat, veterinärvård, hyra för av mark eller lön till deras två thailändska anställda som sköter om alla hundarna när Jenny, Theresa och Soila är hemma i Sverige.

Vi på Newsner vill nu hjälpa Dog Rescue Thailand att ordna en steriliseringskampanj innan året är slut. Därför har vi startat en insamling tillsammans med A Great Day.

Du kan hjälpa Jenny och hennes kollegor genom att stötta vår kampanj. Tillsammans kan vi se till att 30 hundar blir steriliserade. Då en tik under ett år kan föda upp till 20 valpar så är det en stor vinst i att motverka en ökad population av gatuhundar.  

Så här gör du för att hjälpa till:

– Skapa ett användarkonto på A Great Day.

– Köp hjärtan eller titta på reklamfilmer för att få hjärtan gratis.

– Skänk dina insamlade hjärtan till Dog Rescue Thailand. Varje hjärta motsvarar ungefär en krona.

– Dela den här artikeln med dina vänner så fler kan vara med och stötta!

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.