Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Makalösa valpkullen: Hundmamman födde 19 ungar.

Bailee är en 4-årig Boerboel, urprungligen en ras från Sydafrika. Men Bailee, som bor i Alabama, är numera också öven en solt nybliven mamma.

När veterinären Aimee Johnson på Auburn University College of Veterinary Medicine tog en ultraljudsbild på den dräktiga honan, visade det sig att minst 14 valpar växte inuti magen. Men ingen anande hur många valpar som det faktiskt rörde sig om…

”Röntgenbilderna visade åtminstone 14 till 15 valpar, så vi beslutade att göra ett kejsarsnitt, eftersom födsel på naturlig väg av en kull av denna storlek skulle innebära en alltför stor risk för mamman”, säger Aimee Johnson.

Till slut födde Bailee hela 19 valpar(!). Det är en av de största valpkullarna någonsin, men inte den största. Enligt Guinness Rekordbok är den största kullen någonsin på 24 stycken valpar, född 2004 i Storbritannien.

 

CNN

Tyvärr klarade sig inte alla valpar, två avled strax efteråt. Men alla de andra 17 stycken små busfröna mådde utmärkt och växte sig snart större och starkare. 

I videon ser du hur det ser ut när de 17 valparna rusar från en av veterinärerna till sin mamma. De små liven klättrar över varandra, bökar och stökar för att få komma nära sin mamma Bailee.

”Kullen mår väldigt bra. De är mycket kärleksfulla, tillgivna och mycket intelligenta hundar”, berättar ägaren Jerry.

Se mer av dessa underbara små valpar ovan dela gärna detta lilla mirakel med alla djurvänner du känner på Facebook!

 

Läs mer om...