Mamma ser ensam hund mitt i stormen – vad han bär i munnen får henne att rusa efter kameran

Tusentals människor flyr stora översvämningarna i Texas, USA – och stormen Harvey har hittills krävt minst fem dödsoffer. 

På fredagen nådde väderkaoset landet och befolkningen förberedde sig för det massiva ovädret genom att samla ihop förnödenheter som mat och vatten. 

På lördagen lämnade Tiele Dockens sitt hem i staden Sinton, Texas. Då fick hon syn på en ensam hund som gick längs gatan – mitt i vattenmassorna. Tiele tog en bild med sin mobiltelefon som nu sprids som en löpeld över internet. 

Människor har räddats ur sina hem och bilar efter att ha fastnat i de stigande vattenmassorna under stormen Harvey. 

– Det är illa och det blir allt värre, säger Greg Abbot, guvernör i Texas, enligt SVT Nyheter

Samtidigt som folk samlar ihop sina förnödenheter verkar det som om våra fyrbenta vänner tar efter. 

Den här hunden bär med sig en påse hundmat i munnen. Tiele trodde först inte sina ögon när hon tog bilden. 

– När jag såg Otis tänkte jag bara: Vad bär den där hunden på? Då kom jag på att det var en stor påse hundmat han hade med sig när han flanerade längs gatan. Jag tyckte han såg söt ut när han hämtat lite gott till sig själv, säger hon till LittleThings

Lyckligtvis var Tiele inte en av de som drabbats värst av stormen. Sen laddade hon upp bilden på hunden på sin Facebook-sida – och den har redan fått över 30 000 delningar. För många amerikaner representerar Otis den styrka och beslutsamhet som Texas-borna just nu uppvisar i efterdyningarna av väderkaoset. 

Hunden heter alltså Otis och bor på samma gata som Tiele. Somliga tycker att fotot är ledsamt eftersom Otis går längs gatan helt ensam. Samtidigt har han nu blivit något av en kändis. 

Det här är Tiele Dockens – en helt vanlig mamma som bor i Texas. 

Hon skrev så här under bilden: ”Den här hunden som vandrar längs Sinton har med sig en hel säck med hundmat. LOL. PS: Hundägaren är upphittad. Han är inte hemlös, utan var bara ute på gatan. Hunden heter Otis.”

otis
© Facebook

Som vi kan se på bilden tassar Otis vidare längs gatan med sin stora påse med hundmat – precis som en människa skulle gjort i samma krisartade situation. Samtidigt tycker jag det var bra av Tiele att skriva att hunden faktiskt inte var hemlös, som man kanske kan tro vid en första anblick. Otis är faktiskt granne med henne. 

– Jag hade sett honom några gånger i stan tidigare och någon berättade för mig att han hade en ägare. Jag var bara inte 100 procent säker på vem det var, men lyckligtvis kunde jag efter min Facebook-postning lista ut vem det var på bara tio minuter, säger hon. 

Det här är Sandra – Otis matte!

Sandra såg att bilden fanns på Facebook och tog kontakt med Tiele – som poängterar att hon var noga med att kontrollera att Otis var utom fara. 

– Jag har pratat med ägarna och de kan inte förstå att deras hund nu är så känd. Han var aldrig vilse eller utsatt för någon fara. Om ett djur hade varit i fara hade vi definitivt hjälpt den. 

Nu hyllas Otis som den smarta hund han faktiskt är. Många skriver i kommentarerna till bilden att han är både söt och smart som förberedde sig för väderkaoset. 

Men hur lyckades han få tag i hundfodret? 

Tiele berättar för LittleThings att det finns en affär längre ner på gatan och att han måste ha fått den därifrån. 

Otis var både modig och duktig som kunde hämta sin egen mat. 

Men alla djur i det drabbade området i Texas är inte lika lyckligt lottade dessa dagar. Tiele tycker att invånarna i USA ska donera pengar till välgörenhetsorganisationer som arbetar för att djuren ska kunna återförenas med sina ägare efter stormen. Samtidigt finns en mängd olika uppsamlingsplatser där ägare kan söka efter sina försvunna fyrbenta vänner. 

Jag hoppas verkligen att alla familjer kan återförenas med sina nära och kära – inklusive hundar, katter och andra husdjur som kanske sprungit bort i efterdyningarna stormen. 

Dela gärna detta för att stötta de familjer som just nu kämpar för att återförenas! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.