Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Mamman vet att hon inte kommer överleva natten – det ungen gör då går rakt in i hjärtat

Elefanter lever tillsammans med sina familjer hela livet, och de blir lika gamla som oss människor. Precis som vi människor skapar de starka känslosamma band till varandra.

När en familjemedlem blir sjuk och dör sörjer hela familjen.

I filmen här nedan kan vi se ett tydligt bevis på hur kolka och kärleksfulla elefanter är mot varandra. 

En elefantmamma har blivit sjuk och känner att hon inte har långt kvar. Hela flocken samlas runt henne för att trösta, men mest orolig är nog hennes lilla unge. Hennes ben orkar inte bära henne längre, och mamman sätter sig ner på marken.

– Hon försöker hålla sig vid liv för sin unges skull, precis som alla mammor skulle ha gjort. På grund av den där lilla har hon svårt att släppa taget. Elefanter är så lika människor, säger en kvinna som är med i teamet som bevakar elefanterna.

Den lilla ungen försöker hjälpa sin mamma att ställa sig upp, men hon är för svag. Efter en stund lägger hon sig på sidan och ungen kramar om hennes huvud med sin snabel.

Elefantmamman tar sin sista andetag där på gräset, omgiven av sin familj och sin lilla unge.

Jag blev så berörd när jag såg det här. Jag är ledsen att mamman blev så sjuk så att hon inte orkade längre. Samtidigt är jag också glad att hon har fått leva ett liv i frihet tillsammans med en kärleksfull familj. Hennes familj kommer förhoppningsvis också att kunna ge hennes unge ett bra liv, efter att mamman dött.

Vila i frid.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.