Man försökte smuggla ut orangutang – hittades nedsövd och inträngd i en resväska

Sent på fredagen stoppades en 27-årig man som uppges komma från Ryssland på Balis flygplats. För arbetande på flygplatsen fick de se en bisarr syn.

Mannen försökte nämligen smuggla ut en nedsövd orangutang, skriver Expressen.

För de som arbetar på flygplatser finns det nog mycket som de sett men helst skulle vilja glömma.

Ett sånt tillfälle skulle kunna vara när en 27-årig man stoppades i kontrollen på Balis flygplats under sena fredagen. Då försökte han smuggla ut en tvåårig orangutang som låg nedsövd i en korgliknande väska.

Men inte nog med det. Flygplatspersonalen hittade även sju levande ödlor, skriver Expressen.

– Orangutangen har troligtvis matats med allergipiller som har fått honom att somna. Vi hittade piller i väskan, säger Ketut Catur Marbawa vid landets naturskyddsmyndighet, till AFP, enligt Expressen.

Orangutangen låg i en korgliknande väska när flygplatspersonalen. AP/TT

Riskerar fängelsestraff

Nu riskerar mannen långt fängelsestraff och höga böter. Mannen uppger också att han fått djuren i present och blivit övertalad att ta hem dem som husdjur, skriver tidningen.

Som om händelsen inte är tragisk nog, är också orangutangen utrotningshotad. Enligt Expressen finns det bara drygt runt 100 000 kvar. Tragiskt nog tillfångatas de ofta av tjuvskyttar som säljar dem dyrt.

Så hemskt! Inget djur ska få vara med om sådant lidande! Tryck på gilla-knappen för at skicka kärlek till underbara orangutangen!