Man slog ihjäl katt med en sten och kastade den i havet – nu misstänks han för flera grova brott

Det var tidigare i november som flera personer vittnade till hur en man slängde en katt i havet efter att ha slagit ihjäl den med en sten.

Nu har mannen häktats på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse, djurplågeri och narkotikabrott, det skriver Aftonbladet.

Överallt runt om i världen får vi fortfarande höra om hur djur far illa på grund av oss människor.

Att få höra om djurplågeri krossar verkligen mitt hjärta, men det är också viktigt att uppmärksamma detta så att det kan få ett slut, ett riktigt slut.

Nu har en man häktats på sannolika skäl misstänkt för skadegörelse, djurplågeri och narkotikabrott.

Det var tidigare i november som flera personer vittnade till hur mannen slog ihjäl en katt med en sten och slängde den sedan i havet.

– Utifrån de uppgifter som framkommit så här långt så ska mannen ha använt sig en sten som han hållit i handen och slagit på handen. Då har katten skrikit, så att ett av vittnena uppmärksammade händelsen. Vittnet har också sett hur det stänkt blod samtidigt som han gjort detta. Kort därefter kastade han katten i vattnet, säger Sofia Syrén, kammaråklagare till Aftonbladet, som inte kan bekräfta om katten dött av slagen eller drunkning.

Tidigare hotat

Mannen flydde sedan ner i vattnet innan han omhändertogs av ambulanspersonal och fördes till sjukhus för psykiatrisk vård, det skriver Aftonbladet.

Enligt tidningen är mannen känd sedan tidigare då han bland annat ska ha hotat personer i ett köpcentrum i Storbritannien.

Beslut om ett eventuellt åtal eller en förlängd häktningstid kommer att fattas senast den 4 december.

Mannen är inte svensk medborgare.

Så hemskt att höra om detta! Våra älskade djur förtjänar bättre än såhär! Säg nej till djurplågeri!