Mannen bryter nacken och svimmar i snön – då räddar hunden Kelsey hans liv

Hundar är kända för att vara lojala, och den här berättelsen bevisar att de med all rätt kan kallas människans bästa vän. När hundägaren Bob skulle ut och hämta ved till brasan på nyårsafton halkade han och bröt nacken, vilket gjorde att han svimmade av i snön iförd endast pjamas. Då kom hans Golden Retriever Kelsey till undsättning. 

När hundägaren Bob skulle ut och hugga ved på nyårsafton halkade han i snön och bröt nacken. Smärtan och chocken gjorde att han svimmade av i snön, och Bob blev liggandes i -4 grader. 

Bobs Golden Retriever Kelsey såg vad som hände, och la sig därför på sin husse och slickade honom i ansiktet för att hålla honom varm då han var orörlig. Med jämna mellanrum skällde och ylade Kelysey högt i hopp om att någon skulle komma till undsättning.
– Hon fortsatte skälla efter hjälp, men lämnade aldrig min sida. Hon höll mig varm och vaken. Jag visste att jag var tvungen att överleva och det var mitt val att hålla mig vaken”, säger Bob till Mclaren.

Bob blev liggandes i snön i timmar och blev så småningom medvetslös, då hör grannen äntligen Kelseys ylande. I raketfart fick Bob föras med ambulans till McLaren Northern Michigan Hospital, där han fick opereras akut. 

 

Bob överlevde tack vare sin trogna Golden Retriever. Hade inte Kelsey hållt honom varm och ylat så att någon kunde hitta honom innan det var för sent hade han Bob dött. 

Dela gärna om du håller med om att hunden är människans bästa vän.