Mannen cyklar förbi sjö och ser svart prick som rör sig – tittar närmare och hoppar i vattnet

Muzammil Patel gjorde sig redo för att delta i en stor cykeltävling i Australien. Den ska vara känd för att ta ordentligt på krafterna – både fysiskt och mentalt. 

Själv skulle han dock inte tävla, utan i stället hjälpa till och arbeta som voluntär längs den 320 mil långa sträckan. Tävlingen pågår i mellan åtta till nio dagar. 

Samtidigt som Muzammil stöttade cyklisterna längs vägen insåg han att även någon annan behövde hans hjälp. 

koala1
© Youtube

När han fick lite tid över och umgicks med vänner i trakterna kring Apollo Bay i sydöstra delen av landet som han plötsligt fick syn på en svart fläck som flöt runt i den intilliggande Barhamfloden. 

Muzammil gick närmare för att se efter vad det kunde vara för någonting – och när han kom fram behövde han agera blixtsnabbt. 

Det visade sig att det var en liten koala i vattnet. Koalor är vanligtvis bra simmare, men en del kan ha problem med synen och därmed få simsvårigheter. 

© Youtube

Här fanns ingen tid för tvekan! Jag kan tänka mig att mannen ställde sig frågade till hur den lilla koalabjörnen hamnat där – flytandes och kämpandes för sitt liv. Men Muzammil gjorde det enda rätta och la alla sådana tankar åt sidan – för att lägga all kraft och fokus på att rädda livet på djuret. 

© Youtube

Först tog han upp en trädgren för att hjälpa och närma sig djuret. Sen – när koalan var inom räckhåll – tog han tag i djuret försiktigt i vattnet som då nådde till midjan på honom. På några sekunder var räddningsaktionen avklarad och den lilla koalan kunde, tilltufsad men vid liv, springa iväg i frihet igen. 

Förhoppningsvis håller han sig borta från vattnet framöver. 

© Youtube

Här kan man se en video på den fina räddningsaktionen: 

Jag tycker att alla djurvänner som Muzammil förtjänar att hyllas, så nu delar vi detta vidare för att påminna om allt det goda som finns i världen! 

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.