Mannen drar ut kvinna från sjunkande bil – sen återvänder han för att rädda hennes hund

Det har rapporterats om en hel del hjältedåd under de senaste översvämningarna i Louisiana. Men ingen räddning är nog lika dramatisk som denna, då en man hoppade in i flodvattnet i Baton Rouge för att rädda inte bara en kvinna, utan också hennes hund.

Olyckan inträffade den 13 augusti när översvämningarna var som värst i området. Kvinnans bil hade svepts med i vattnet och sjönk snabbt.

David Phung befann sig på en båt tillsammans med en grupp andra personer. När de såg kvinnans bil skyndade de sig dit för att få ut henne. Deras makalösa räddning fångas på film.

 

I filmen ser man hur de först letar efter ett verktyg för att krossa ett fönster, men bilen sjunker för snabbt. Snart är hela bilen under ytan och David förstår att han måste agera direkt.

Han kastar sig i vattnet och lyckas bryta bort fönterrutan. Men ett ryck får han upp kvinnan till ytan. Men han förstår genast att räddningen inte är över än.

”Min hund, hämta min hund!” skriker kvinnan i panik. 

Vid det här laget har bilen försvunnit helt under ytan och den börjar långsamt svepas bort av det strömma vattnet. Både David och kvinnan börjar känna efter hunden med händerna. Det är ont om tid. Männen som är kvar på båten tror att det är försent redan och tycker att David ska få upp kvinnan på land.

Kvinnan försöker dyka ner för att hämta hunden, men lyckades inte. Då gör David ett försök – och äntligen får han upp hunden ur bilen. Den andras och sprattlar i hans famn. Så skönt att se!

Här nedan kan du se hela räddningen på film.

 

Jag är så glad att det gick bra! David förtjänar en medalj för sin fina insats. Dela gäran vidare till dina vänner om du också blev berörd av det här.

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.