Mannen hittas kvävd till döds på golvet – sedan ser de något smyga sig upp bakom

Jag och många med mig får nog kalla kårar av att läsa denna nyhet. Kanske får några också en tankeställare om hur och vad man har hemma hos sig.

31-årige Dan Brandon hittades död i sitt hem i Storbritannien i slutet på sommaren. En oerhört tragisk historia, och först upptäckte polisen inga yttre skador på mannen. Det gjorde hans bortgång gåtfull för poliserna. Rättsläkare kunde efter ett tag konstatera att han hade lidit ”svåra skador och dött på platsen”, enligt The Telegraph.

Men hur och varför dessa skador uppkommit förblev en gåta. Till slut kunde polisen åtminstone konstatera att han krävts till döds, och de upptäckte något misstänksamt i rummet där Dan hittades.

Varning för känsliga läsare: Bilder på reptiler förekommer nedanför denna text. 

Dan hade alltid älskat exotiska djur. Han hade en pytonorm som husdjur. De är vara väldigt starka, och kan till och med vara kapabel till att döda en människa med sin starka kraft. Poliserna på platsen märkte att terrariet var öppet och sedan kunde de hitta ormen i hemmet.

Pytonormar är, utöver starka, också smarta och kan bli nästan 7,5 meter långa. Ormen klämmer åt hårdare ju vid varje andetag – och det är i sådana fall som människan dör.

Police said snake handler Dan Brandon was found dead at his home with one of his pet pythons close to him on August 25.

تم نشره بواسطة ‏‎Gary Wilson‎‏ في 25 سبتمبر، 2017

Polisen är inte säkra, men undersöker om detta var fallet här. Samtidigt tror inte att Dans vänner att ormen orsakat hans död, eftersom de hävdar att pytonormar äter vad de dödar. I andra delar av världen har dock liknande fall inträffat där pytonormar kunnat knytas till människors dödsfall.

Nu ska rättsundersökningen ha sin gång innan läkarna kan fastställa dödsorsaken. Samtidigt sörjer Dans familj att de förlorat sin son alldeles för tidigt.

Vila i frid, Dan.