Männen hör jamande från vattnet – sekunder senare förvandlas fisketuren till en räddningsaktion

De båda kompisarna Jason Frost och Brandon Key var ute på en fisketur när de plötsligt hörde ett ljud från vattnet. Det lät som en katt som jamade.

Det tog inte lång tid innan de insåg vad det var. I vattnet dök nämligen en liten livrädd katt upp. Den jamade intensivt för att få männens uppmärksamhet och simmande mot båten. Männen tvekade inte en sekund – de var tvungna att rädda den ur vattnet.

En katt är väl det sista man förväntar sig hitta när man är ute på fisketur.

Förstå då vännernas förvåning när en katt kom simmande mot dem i vattnet. De drog snabbt upp den ombord på båten och hörde i samma stund ett nytt jamande från vattnet. Det visade sig att ytterligare en katt befann behövde deras hjälp.

Både katterna verkade må bra förutom att de var chockade och stressade efter att ha varit i vattnet. Ingen vet hur de hamnade där eller om de hade någon ägare, men enligt AL.com såg männen till att hitta en ny familj till dem båda efteråt.

Videon från räddningsinsatsen har redan setts av nära en miljon människor och nu hyllas männen av djurälskare världen över för sin fina räddningsinsats. Och jag håller verkligen med.

Tack vare Jason och hans kompis klarade sig de båda katterna och kan nu förhoppningsvis få ett lugnt och tryggt liv hos sin nya familj. Hela räddningsinsatsen kan du se i klippet här under.

Djurbibeln står på djurens sida. Gilla om du också gör det.