Mannen lämnar flickan hjälplös i skogen – men kolla nu in chocken när han tittar i backspegeln

Det här är ett budskap som alla borde dela med sig av. Steg ett i den här kampen är nämligen att beröra alla människors hjärtan, och den här videon gör just det. Det verkar kanske först som att inget ska hända, men när jag ser slutet av videoklippet kommer tårarna – men också en tung insikt. Svart på vitt.

Först trodde jag att pappan hämtade upp en dotter från ett tidigare förhållande, och att det inte riktigt fungerade med den nya familjen. Det kändes helt absurt att se hur pappan övergav sin dotter ute i skogen. Men när jag ser att det i själva verket handlade om en hund gör det fortfarande lika ont, och budskapet går inte att misstolka.
Djur är levande varelser som har rätt till värme, kärlek och respekt. De är våra vänner och familjemedlemmar, även om de kanske kan stöka ner lite ibland. Djur kan och ska inte överges bara för att man har gjort ett ogenomtänkt val. Människor och djur måste behandlas på samma sätt.

Djuren är våra vänner. Dessvärre är det många som överges världen över och går ofta ett hemskt öde till mötes. Det här förekommer även i Sverige.
djurensratt.se framgår det att så många som 40 000 katter kan ha övergetts och är nu hemlösa.

Det är olagligt att överge djur i Sverige – ändå händer det. Värst drabbade är de mindre djuren, som helt enkelt släpps ut i naturen. Men även hundar drabbas av detta grymma öde, om än i mindre utsträckning just i Sverige.

Jag förstår inte hur folk kan missköta och överge sina djur. Kanske kan budskapet i den här videon göra världen till en lite bättre plats för några av våra pälsbeklädda vänner.